La Motte Chalacon in de Drôme van Frankrijk.


Fontijn

Het dorp La Motte Chalancon is een vriendelijk dorp met minder dan 400 inwoners. Het heeft twee 'super'marktjes; een ouderwetse in een zijstraat en een 'standaard' in de hoofdstraat. Verspreid in het dorp vindt men oa een garage, de slager, de bakker, een restaurant, een kledingzaakje, een 'artisane' en een 'winkel van sinkel'.
Helaas loopt het inwoneraantal langzaam terug. Waarschijnlijk is er bij de locale jeugd weinig interesse om de zaken voort te zetten. Dit uit zich o.a. door een dichtgespijkerde en twee verlaten winkeltjes. Ook de slager geeft er per september 2001 de brui aan.

De markt

Op maandagochtend tot 12.00 uur is er een gezellige markt, welliswaar niet echt groot, maar alles is er te koop.


Het dorp telt twee huisartsen. Dokter Martin heeft haar praktijk bij het marktplein linksaf, recht tegenover de fontein. Dokter F.Boyer heeft zijn praktijk naast de garage. Indien nodig maakt men op de camping een afspaak voor U. Voor eventuele medicijnen moet men naar Rémuzat, voor de tandarts naar Nyons. Het dichtsbijzijnde ziekenhuis bevindt zich in Die of Vaison la Romaine.

Bij bovengenoemde Citroen garage (0475272020) kan ook getankt worden en bevind zich Taxi Transdrôme. Voor LPG moet U echter naar Nyons.

De kerk

Loopt U ook eens door de smalle dorpsstraatjes naar boven waar de katholieke kerk op de heuvelrug staat. Hier heeft U een mooi uitzicht over de dorp en zijn naaste omgeving.

Tevens telt het dorp nog drie campings:


Le Cafe Mottois


'Le Café Mottois' (0475272332) is in juni 2000 geopend en bevindt zich op het plein. Wegens ruimtegebrek wordt er geen disco meer georganiseerd. Pop concerten worden wekelijks bij het 'Plan d'Eau de Pas des Ondes' en klassieke concerten in de kerk georganiseerd.
's Nachts kan het op de onverlichte wegen behoorlijk donker zijn; het is verstandig om met een groepje terug te lopen.


VVV kantoor

Het Syndicat d'Initiative (VVV) kantoor (0475272467) bevindt zich bij de entree van het dorp aan de linkerkant. Erachter is een parkeerplaats. Aan de rechterkant ligt het postkantoor, waar U ook terecht kunt voor Uw geldzaken.Uit Eten en Drinken.

Les 3 Diables

In La Motte Chalancon liggen sinds 2000 nog maar enkele gelegenheden:Brug over de Oule Straatje in La Motte ChalanconPlein La Motte Chalancon
  1. Terug naar boven
  2. Intro en Route
  3. Camping La Piboure
  4. De omgeving van La Motte Chalancon
  5. Auberge Des Bayles
  6. Links naar andere sites

  7. In 2010 bezochten wij even La Motte Chalancon en LaPiboureDeze site biedt informatie gebaseerd op ervaringen opgedaan tijdens de zomervakanties en gegevens stammen uit 2001. De auteur is niet aansprakelijk voor fouten en/of onvolkomenheden.
© Copyright 1998 - 2011