Kamperen op camping 'La Piboure' in de Drôme van Frankrijk.

La Piboure is een familiecamping in La Motte Chalancon in de Drôme Provençale van FrankrijkVanaf januari 2002 wordt deze site niet meer bijgehouden; De auteur is geen tussenpersoon en verzoeken om reserveringen, brochures en/of nadere informatie kunnen helaas niet gehonoreerd worden.Locatie Drome

Graag wil ik U deelgenoot maken van onze ervaringen op en rond camping La Piboure waar wij 19 jaar te gast zijn geweest.

La Motte Chalancon bevindt zich in de Drôme op een afstand van ca 1100km, gerekend vanaf Utrecht over Luxemburg. Zoals de Ardèche op de kaart van Frankrijk zich links van de Autoroute de Soleil bevindt, zo bevindt zich de Drôme op gelijke hoogte aan de rechterkant. Direct onder de Drôme ligt de Provence; een reden waarom deze streek zich dan ook de Drôme Provençale noemt. De streek biedt liefelijk glooiende landschappen, bergen tot 1100 meter hoogte, enkele 'gorges' en meren.


LavendelveldLavendel geurt 's zomers op de weides en cigalles (krekels) tjirpen continu hun lied. Langs de wegen word vaak honing, abrikozen, geitenkaas, knoflook, aardewerk en lavendelproducten verkocht. Ten zuiden van Nyons liggen caves en 'domaines' met heerlijke wijnen. De stad Die staat bekend om zijn champagnewijn, Clairette de Die. La Motte Chalancon en camping La Piboure liggen op een hoogte van 527 meter. De naaste omgeving is geologisch zeer interessant en is gevormd uit sediment van vroegere zeeën. Op diverse plekken zijn dan ook fossielen te vinden.De Route

Indien U de Route du Soleil volgt, zijn er meerdere mogelijkheden om in La Motte Chalancon te komen. Men kan de autoweg af bij Valence Sud en na de peage (tol) komt men op het Victor Hugo plein. Men kan binnendoor over B- wegen en via kleine dorpjes een schitterend landschap doorkruisen. Het is mogelijk voor caravanrijders hier ook te rijden. De wegen worden, zeker na Crest, wel smal en bochtig. Men volgt de volgende route: Crest, Bourdeaux, Crupies, Gumiane. Als laatste komt U door de Gorges d'Arnayon. Na het passeren van de gorges ziet U in de diepte twee meren liggen. Het einddoel is dichtbij. U draait linksaf de D61 op, richting La Motte Chalancon en na ongeveer 1 km ligt camping La Piboure aan Uw rechterhand.

Een alternatief en makkelijkere route voor mensen die het zekere voor het onzekere willen nemen is op de Autoroute du Soleil door te rijden naar afslag Montélimar - sud, door Grignan en Valreas. Hierna de borden Nyons volgen, waarna ook de borden La Motte Chalancon opduiken. Bij St May rijdt U door schitterende gorges, gevolgd door een tunnel met verkeerslichten welke het verkeer maar beurtelings in één richting doorlaten. Weldra slaat U bij het dorp Remuzat links af en volgt de weg door Cornillon. Twee meren liggen aan Uw linkerhand; de brug over en na nog slechts ca 1.5 km ligt aan Uw rechterhand camping La Piboure.

Via Grenoble en Die slaat U op de Route de Napoleon voor het dorp Luc en Diois rechtsaf de heuvels in. Hoewel er enkele stevige haarspeld bochten in zitten, is dit voor caravanbezitters ook te rijden. Uiteindelijk komt U via enkele dorpjes door Uw reisbestemming, La Motte Chalancon heen. Vervolg de weg richting Remuzat. Na het verlaten van La Motte Chalancon vindt U camping La Piboure aan Uw linkerhand

Bergen te Pommerol

Bedenk wel, welke route U ook neemt: op de kaart bent U dichtbij, in de praktijk heeft U vanwege de bochtige wegen minstens 1.5 uur vanaf de Autoroute en minstens 1 uur vanaf Die nodig om in La Motte Chalancon aan te komen.rots formatie
  1. Terug naar boven
  2. Camping La Piboure
  3. La Motte Chalancon
  4. De omgeving van La Motte Chalancon
  5. Auberge Des Bayles
  6. Links naar andere sites


Andere reisverslagen van Jos Storken staan hier.


<<< Kunstenares Sandra van Zal schildert de Drôme als volgt met het opschrift:
Drôme - rechte wanden - stoer en strak - lavendel - dronken van geuren - thuis? - verlangen - naar wat komt - en wat was - heimwee?

Deze site biedt informatie gebaseerd op ervaringen opgedaan tijdens de zomervakanties en gegevens stammen uit 1999. De auteur is niet aansprakelijk voor fouten en/of onvolkomenheden.
Voor webmaster zaken (niet meer voor campeer informatie): Jos Storken.© Copyright 1998 - 2015