Kamperen op camping 'La Piboure' in de Drôme van Frankrijk.

La Piboure is een familiecamping in La Motte Chalancon in de Drôme Provençale van Frankrijk


Logo La Piboure

Camping La Piboure (**)

Van welke richting U ook komt, de inrit van de hoofdingang is makkelijk, gaat licht naar beneden en komt uit op een parkeerplaats. Let op Jeu de Boulers; dwars door hun spel heenrijden is een doodzonde! Het kantoortje om zich aan te melden bevindt zich in een apart gebouwtje, na het terras. Hier helpt Dédé of Maud U verder.

Entree La Piboure

Camping La Piboure werd oorspronkelijk beheerd door Geo en zijn vrouw Yvette. De camping was vrij klein en was alleen maar bekend bij enkele Frankofielen. Toerisme was er nauwelijks. Ook het aantal stand plaatsen was beperkt. Toen het toerisme op gang kwam, werd de vraag naar meer standplaatsen groter. Er werden wat bomen en struikgewas gerooid en zelfs een zwembad en tennisbanen aangelegd. Kampeerders kwamen ieder jaar weer terug, nieuwelingen schaarden zich erbij. Entertainment was er niet, maar wel veel gezelligheid. Geo maakte met de kampeerders wandelingen in de bergen.
Soms kwam Lino met zijn accordeon; dat was alle muzikale vertier (Lino is helaas in augustus 1999 overleden). Toch bleef men komen en ook de kinderen vermaakten zich prima, al was het maar in een zeer summier speeltuintje, de tafeltennistafel of aan de rand van de rivier de Oule.

Het bureau

Na het overlijden van Geo in februari '89, werd de camping overgenomen door zijn zoon Daniel, die inmiddels getrouwd is met Maud. De zaken werden wat commercieler aangepakt. In het hoogseizoen is er op het terras entertainment, varierend van disco op donderdagavond, een rock en/of blues groep, een Peruviaanse groep, zang van de het locale koor uit het dorp, een diaserie over de streek, een chansonnier, een muzette dansavond, Pétanque (Jeu de Boules) toenooien, eiergooien, twee kinder spelmiddagen ....


Felix Dede

Ook het aantal douches werd uitgebreid en van continu warm water voorzien. Alle watertappen geven koud water, met uitzondering van een tap bij het doucheblok bij het terras en een tap in het doucheblok bij het tennisveld. Op dit moment zijn de sanitare voorzieningen voldoende, hoewel het aantal toiletten in het hoogseizoen wat aan de magere kant is. Het sanitair wordt overigens dagelijks prima schoongemaakt, o.a. door Felix, een welliswaar wat humeurige man tijdens zijn werk, maar die straalt als je je duim opsteekt en naar de toiletten wijst of iets mompelt in de geest van 'c'est très bon'. Sinds 2000 heeft hij hulp bij deze schoonmaak gekregen omdat hij het niet allemaal meer aankan.


Terras

Bij de bar op het terras zijn allerlei drankjes verkrijgbaar. 's Avonds biedt de keuken een eenvoudig menu; wel reserveren. Ook kan er frites en/of pizza afgehaald worden. Brood kan op bestelling afgehaald worden. Tevens kunt U aan de bar gasflessen en ijsblokken kopen. Bij het sanitair op het terras is een wasmachine beschikbaar. In het kantoor kunt U muntjes en bijbehorend wasmiddel kopen. Achter dit sanitair staan twee telefooncellen, waarvoor telefoonkaarten nodig zijn. Deze zijn ook in het kantoor te koop. In en uitgaande post kunt U ophalen en afleveren in het kantoor. Bij de ingang van de camping aan de weg staat ook nog een brievenbus.

De 'Foot'

Het kampeerterrein beslaat ca 3.5 ha in totaal, inclusief de gebouwen, zwembad etc. Er zijn ca 100 stand plaatsen, welke begrensd zijn door natuurlijke vegetatie. Het terrein strekt zich uit langs de de rivier de Oule enerzijds en de doorgaande D61 weg anderzijds. De D61 is een verbindingsweg tussen Rémuzat en Die is en kan soms nogal rumoerig zijn. Gelukkig merkt men er overdag vanwege het kampeergegons weinig. Een uitzondering op de nachtelijke verkeersrust kan een incidenteel lokaal dorpsfeest zijn.Adam & Eve

Het terrein bestaat uit meerdere delen. Vanaf het noorden tot juist voorbij het terras vindt men er in een boomrijke omgeving standplaatsen waar voornamelijk Belgen staan. In het midden van de camping vindt men achtereenvolgens toiletgebouwen, een kampeerveldje met enkele bomen, gevolgd door het zwembad en drie omheinde tennisvelden. Het (gratis) zwembad is 7 bij 10 meter. Duiken is verboden. Tijdens de openingsuren is een badmeester aanwezig. Bermuda's zijn niet toegestaan; een zwembroek is dus verplicht. De openingstijden zijn van (ca) 9.00 - 13.00 uur en van 14.00 - 18.00 uur. Bij het zwembad ligt ook een kinderbadje. Parallel aan het zwembad ligt de 'Foot', een open grasveld met alleen bomen aan de zijkant. Hierna belanden wij bij een gebouwtje met douches en toiletten. Links aanhoudend komen wij op standplaatsen met veel bomen. Rechtdoor gaand, komen wij via een loods, die ook douches en toiletten bevat, op de 'Verger'.

Douche & toilet ruimteOp deze Verger staan voornamelijk Nederlanders op half beschaduwde plekken. Nog verder naar het zuiden komen wij op de 'Pic'. Ook hier is het half schaduw. Buiten een watertap en een open douche op een veldje, vindt men hier geen sanitair meer.

De grond is vrij hard, en om de scheerlijnen te spannen worden rotspennen wel geadviseerd. Op de meeste plaatsen is 'stroom' voorhanden. De netaansluitingen zijn hetzelfde als onze netstekers met randaarde, echter met een extra aardpen (gat) in de stekker. Denkt U aan voldoende lang verlengsnoer. Oh ja, Frankrijk heeft een ander televisie systeem (SECAM), zodat een standaard TV (PAL systeem) uit Nederland hier niet zal werken. Sinds augustus werkt uw GSM (Itineris) ook in deze omgeving, zij het met een matige veldsterkte.De rivier de Oule is een ondiep stromende rivier langs de camping, welke zich bij uitstek leent voor pootje baden, zonnen en dammen bouwen en natuurlijk vissen. In de rivier zou forel, barbeel en elver zitten. Kinderen vermaken zich hier uitstekend. In '97 heeft La Motte Chalancon een riolering gekregen, waardoor de Oule nu tot aan Cornillon geheel schoon is verklaard. Zwemmen en kanoen is wegens ondiepte in de Oule niet mogelijk.

De Oule

Zowel naar het westen als het oosten kijkt men uit op een glooiende heuvelrug, welke ca 500 meter boven de camping uittoornt. Dit heeft echter wel tot gevolg dat de zon op de camping om 7.00 opgaat en om 19.00 uur ondergaat. Bij warme dagen, wat meestal het geval is, brengt de zonsondergang echter wat koelte. De avonden zijn overwegend lekker koel; de nachten fris.

Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Wellicht ten overvloede; zij moeten worden uitgelaten buiten de camping.

La Piboure verhuurt ook caravans. Sommige zijn overgenomen van kampeerders, sommige zijn door kampeerders beschikbaar gesteld. De kwaliteit van de caravans is matig te noemen. Denk eraan dat bij de huurprijzen het sta-geld niet is inbegrepen.
De camping is geopend van 16 april t/m 10 oktober (in 1999) Reserveren voor de maanden Juli en Augustus is gewenst. In mei 1999 waren onze correspondenten Yuri en Eva ter plekke. Er was net een begin gemaakt met het opknappen van terreinen en gebouwen. Op één gezin na was het leeg. Alles ademt nog een vredige stilte. Op deze fotoserie ziet U hoe de camping ontwaakt uit haar winterslaap. Als U van rust en een mooie ontluikende natuur houdt, bent U hier aan het goede adres. Let wel; het terras en zwembad zijn nog gesloten. Er is geen entertainment en in het dorp zijn de meeste restaurantjes nog gesloten. In Valdrôme (27 km noord-west van La Motte Chalancon) lag in mei zelfs nog sneeuw.

La Piboure ligt aan deze berg

Het adres is: Camping "La Piboure"
Daniel Monnier
26470 La Motte Chalancon
tel & fax 0475272284.
Daniel Monnier:
Madame, Monsieur,
En réponse à votre demande de réservation, renseignements, j'ai l'honneur de porter à votre connaissance que nous disposons d'emplacements délimités pour le séjour de caravanes et tentes.

Selon votre désir, un certain nombre d'emplacements peuvent vous permettre de vous raccorder à l'électricité, 2 et 3 Ampères, 220 Volts.

Le Camping est situé dans un joli cadre, très ombragé et en bordure de rivière, a une altitude de 527 mètres.

La plupart de nos emplacements sont indépendants et délimités par la végétation naturelle existante. Nous mettons à votre disposition les services et loisirs suivants:

Permanence gaz, Glace à rafraichir, Téléphone public, Eau chaude sur toutes les douches, 1 piscine 7 * 20 mètres, 1 pataugeoire, 3 tennis (payant), 1 terrain de sport, Tables de ping-pong, possibilités de pêche, promenades en montagne, soirées communes.

Il est préférable de réserver pour Juillet et Août.

Nous sommes à votre disposition pour tous reseignements complémantaires.

Dans l'attente de vous servir ou de vous documnter, nous vous prions de croire, Madame, Monsieur, en nos sentiments les plus distingués.
Het zwembad

Tarieven in 2002:

Banque Crédit Agricole de la Drôme - 626 546 59000 57Daniel
Daniel
Maud
Maude

Tennisveld
  1. Terug naar boven
  2. Intro en Route
  3. La Motte Chalancon
  4. De omgeving van La Motte Chalancon
  5. Auberge Des Bayles
  6. Links naar andere sites

  7. In 2010 bezochten wij even La Motte Chalancon en LaPiboure

Op de volgende ACSI campingids kunt U La Piboure vinden met het registratienummer FRA-M14-10. Rechtstreekse ACSI inkSinds 2005 heeft Camping La Piboure een eigen website

Deze site biedt informatie gebaseerd op ervaringen opgedaan tijdens de zomervakanties en gegevens stammen uit 2000. De auteur is niet aansprakelijk voor fouten en/of onvolkomenheden.
© Copyright 1998 - 2011