Duitsland 2019

Dag 1 - Zaterdag, 17 augustus - Merzig, SaarlandOm 12.15 vertrekken we uit Sittard. Het is droog, bewolkt en met 18 °C niet echt vakantie weer. Helaas zijn de voorspellingen voor heel west Europa niet erg gunstig, dus ook niet voor Duitsland.
Vol goede moed rijden we door de tunnel van Maastricht, waar het goed opletten is om op de goede baan voor te sorteren. Bij Luik wordt het even ingewikkeld en interpreteer ik een aanwijzing van de Garmin niet goed en neem een foute afslag. Gelukkig weet Garmin daar wel raad mee en rijden we 4 minuten later toch weer op de goede route.

Dan rijden we met zo’n 120km/h in de richting van Bitburg. Natuurlijk zijn er zowel in België als Duitsland de nodige wegwerkzaamheden, waardoor we zonder filevorming, maar wel met vertraging door kunnen rijden.
Hoe kan het ook anders, het begint afwisselend te miezeren en zelfs te regenen. De temperatuur daalt soms tot 16 °C, wat de vakantie stemming niet bepaald ten goede komt. Na Bitburg door naar Trier, waar we op een zeer langzaam rijdende file dwars door het centrum getrakteerd worden. Hierdoor lopen we toch wel een half uur vertraging op. Tenslotte rijden we over B-wegen door dorpjes, waar de snelheid sterk wisselt tussen 50, 70 en 100km/h. Met een totale vertraging van 45 minuten rijden we dan toch Merzig / Besseringen in, waar we probleemloos voor ons gereserveerde vakantiehuis stoppen.

Hier worden we door een enthousiaste eigenaresse begroet, die ons de woning laat zien, Het is ruim genoeg, zeer schoon, en van alle nodige faciliteiten voorzien. Het is een vrijstaand huis in een bosrijke omgeving met aangelegde tuin en een parkeerplaats voor onze auto. In de regen laden we de auto uit en plaatsen alles ruwweg op een logische locatie.
Aangezien we vrijwel geen levensmiddelen hebben meegenomen, rijden we eerst naar de Netto markt in Merzig, waar het natuurlijk zoeken is naar de juiste attributen.

Weer terug ruimt Nelle de levensmiddelen in en maak ik het communicatie centrum operationeel met de verstrekte (ingewikkelde) Wifi code.

Nadat alles netjes is ingeruimd, ploffen we op de comfortabele banken neer om te relaxen.

’s Avonds houden we het bij een gevulde soep en een toetje, waarna de tv aangaat en we door ruim 50 zenders zappen, waar natuurlijk niets van onze gading bij is.

Om 22.20 uur houden we het voor gezien en nestelen we ons in het ruime en geriefelijke bed.

Het regent nog steeds!Ons vakantie huisje Ferienwohnung Saarschleife Besseringen (1) of Ferienwohnung Saarschleife Besseringen (2)
De coördinaten van ons huisje (voor Google Earth): N 49° 28.656 E 006° 36.865
Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken