Duitsland 2019

Dag 29 - Zaterdag, 14 september - NederlandOm 7.15 uur staan we op, want op verzoek van de gastgevers vertrekken wij voor 9.00 uur. Dat komt ons eigenlijk ook wel goed uit, dus prima geregeld. Wij zijn echter al om 8.30 uur start klaar; dus bellen we aan om ons af te melden. De gastvrouw doet open en loopt met ons mee. Ze kijkt even in de kamers, maar zonder echte inspectie ziet ze dat alles in orde is. Hierna krijgen we onze borg van € 250 terug, maken nog even een praatje, nemen afscheid, programmeren de Garmin en vertrekken met 15 C.

De eerste 25km schieten lekker op over een vrijwel verlaten weg met 100km/h. Daarna volgt het nodige bochtenwerk en veel dorpjes waar de snelheid vaak zakt tot 30km/h.
De bergen en bossen verdwijnen langzaam, waarna we op de autoweg richting Karlsruhe belanden. Met 22 tot 24 C is het prima weer om te rijden. Na 2.5 uur rijden houden we een korte pauze op een saaie rustplaats, waar alleen maar toiletten zijn. Na even de benen strekken, een hapje eten en wat drinken, storten we ons weer in het strijdgewoel op de autoweg.
Ook in Duitsland de nodige idioten op de weg die hun auto (zonder uit te kijken?) de linkerbaan opgooien of chauffeurs die op de middenbaan rijden en weigeren naar rechts te gaan.
Natuurlijk wordt er ergens weer aan de weg gewerkt, waardoor we 5 minuten vertraging oplopen. Maar voor de rest verloopt het eigenlijk vlekkeloos.

Na Koblenz gaan we richting Venlo (volgens de Garmin) en tenslotte rijden we niet via Aken maar via Heinsberg Nederland binnen op weg naar onze tussenstop in Sittard, waar we om 14.00 uur aankomen.
Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken