Duitsland 2019 reisverslag

Een reisverslag in dagboekvorm van 29 dagen met ervaringen in Duitsland
van 17 augustus t/m 14 september 2019.

Omdat onze gezondheid begin 2019 nogal te wensen over liet, waren wij laat met het reserveren van vakantie huisjes. Toen het eindelijk zover was zaten we met het luxe probleem; waar naar toe?
Uiteindelijk is er voor Duitsland gekozen omdat dit niet zo ver rijden was en omdat ik ook weleens iets anders wilde dan Frankrijk.

Na enig zoeken op Internet kwamen we al snel bij de website van Airbnb uit. Op deze website konden vrijwel al onze wensen aangevinkt worden met een redelijk resultaat.

Twee dingen vallen hierbij op; hoewel de voertaal op Duits stond, kwamen de resultaten soms ook in het Nederlands of Frans. Het andere wat ik niet zo prettig vond is, dat bij het uiteindelijke boeken direct een gedeeltelijke of volledige huursom wordt afgeschreven. Mocht ik of de verhuurder toch niet akkoord zijn (bijv. doordat de vakantie woning al bezet was), dan wordt de betaalde som echter probleemloos teruggestort.

Uiteindelijk boeken wij een Ferienwohnung in Merzig, Saarland, Durbach, Baden-Wurtemberg, Bernau im Schwarzwald, Baden-Wurtemberg en Dornstetten, Baden-Wurtemberg.

Achteraf waren wij zeer tevreden over de geboekte vakantie huisjes.

We zullen opvallend vaak gebruik maken van mijn hobby, Geocaching (klik onderaan " Choose Language" op deze site voor de Nederlandse versie).
Dit 'schatzoeken' brengt ons vaak via mooie wandelingen naar unieke locaties die niet in reisgidsen vermeld zijn.

Andere reisverslagen van Jos Storken staan hier.

Start Pagina
Terug Verder
Index Pagina

Deze site biedt informatie gebaseerd op ervaringen opgedaan tijdens de vakantie van 2019. De auteur is niet aansprakelijk voor fouten en/of onvolkomenheden.
Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken
Copyright © 2001 - © 2019