Duitsland 2022

Dag 1 - Zaterdag, 4 juni - Saarland / Neunkirchen / FurpachOm 11.15 uur rijden we richting Maastricht en gaan op weg naar Furpach in het Saarland van Duitsland.
Probleemloos rijden we door Maastricht richting Luik. Vlak na de afslag naar Verviers zitten er enkele vreemde bochten in de weg, waardoor we bijna verkeerd afslaan. Gelukkig gaat het net goed en zetten we koers naar Verviers en Malmedy.
De temperatuur is met 24 a 25 °C best aangenaam. Het is redelijk rustig op de weg en ik kan ruim gebruik maken van de cruise control. Na Trier volgen er enkele snelheidsbeperkingen ten gevolge van weg opbrekingen, maar met 80kmh rijdt het toch redelijk door.

Om 14.30 uur staan we bij ons Ferienhaus voor de deur, waar we zeer hartelijk welkom worden geheten door de gastvrouw. Ons Duits komt rap terug en we maken een leuk praatje.

Ze laat ons de woning op de eerste verdieping zien, die werkelijk van alle comfort voorzien is en er schoon en modern uitziet. Wij hebben een ruim balkon met een luifel die we zelf op hoogte kunnen instellen. Een klein minpuntje; de trap naar boven heeft geen prettige leuning voor Nelle.
Dat lossen we op doordat ik de auto uitlaadt en alles naar boven transporteer. Nelle neemt het aan ruimt alles op. Niettemin is de temperatuur gestegen naar ruim 27° en het zweet gutst van ons af.

In een pauze test ik de Wifi wachtwoorden en ook dat functioneert naar behoren.

Dit weekend is het Pinksteren, en dus zijn de meeste zaken gesloten. Hier in Furpach is o.a. de NettoMarkt, waar we naar toe rijden. Deze is redelijk groot en heeft voldoende keuze. Natuurlijk is het toch weer zoeken om de vereiste levensmiddelen bij elkaar te sprokkelen.

Na afloop gaan we bij een café in de buurt van het centrum nog even een cappuccino halen en bekijken het rustige verkeer vanuit het terras.

Tegen etenstijd kiezen we een eenvoudige salade, waar we ruim voldoende aan hebben.

Ik kijk eens op mijn GPS en zie ded cache Star Wars #2: Help me, Obi Wan! op ongeveer 350m afstand in het aangrenzende bos. Die laat ik niet liggen en ga er alleen op uit. Na enige zoeken blijkt de cache vernield en raap ik de onderdelen bij elkaar. Genoeg om het logboekje te tekenen, de cache in elkaar te zetten en op de vermeende plaats terug te zetten. Natuurlijk informeer ik de cache eigenaar met twee foto's.

Volgens mij moet ik door hetzelfde bos verder kunnen lopen om weer bij ons huisje uit te komen. Dit klopt wel, maar de afstand is ruim drie keer zover als geschat.

Al met al is deze dag prima verlopen en gaan we relaxen met een boekje en een drankje. Oh ja, nog even kijken wat de tv te bieden heeft.Ons vakantie huisje Ferienwohnung Waldblick)
De coördinaten van ons huisje (voor Google Earth): N 49° 19.273 E 007° 12.463
Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken