Duitsland 2022

Dag 2 - Zondag, 5 juni - Saarland / Neunkirchen / FurpachVannacht een paar stevige hoosbuien, maar voor de rest stilte. 's Ochtends is het bewolkt en ziet het er nogal druilerig uit. Bovendien is het vandaag (en morgen) Pinksteren, dus zijn er veel winkels en veel horeca gesloten. Toch waren er een paar open.

Voor vandaag had ik al email kontakt gehad met de organisatie van Bunker 20 in Dillingen/Pachten, waarop zij mij verzekerden dat de bunker geopend zou zijn.

Om 12.45 uur gaan we op weg naar Dillingen, want dit is toch nog 43km rijden. Tja, je moet er wat voor over hebben.
Onderweg is het met 16° redelijk zonnig, hoewel er af en toe toch een zwart wolkje te zien is. Bij aankomst zijn wij de enigen en alleen twee geschut koepels en een bord overtuigen ons ervan dat we hier goed zitten.
De bunker gaat om 14.00 uur open en wij zijn een half uur te vroeg. Om de tijd te doden gaan we even cache Das runde muss ins Loch #01 die om de hoek ligt, ophalen. Nelle heeft hem weer vlot gevonden.

Terug bij de bunker arriveren er meer mensen, waar onder de gidsen. Een van hen wordt vreselijk boos, want vannacht zijn de geschutskoepels met graffiti bespoten. Van de stalen koepel krijgen ze het wel af, maar niet van de betonnen koepel. Er worden foto's gemaakt en de politie wordt geďnformeerd.

Dan worden de luikjes van de stalen koepel verwijderd en wat materiaal (waaronder een periscoop) gemonteerd.

Na het betalen van € 5,- p.p. mogen we naar binnen. De gids geeft een duidelijke en uitgebreide informatie over het leven in die tijd en de militaire activiteiten. Hoewel ons groepje met 8 personen niet groot is, is het toch een beetje krapjes. Tenslotte mogen we via twee steile ladders de geschutkoepel in de o.a. door de periscoop kijken.

Bij het verlaten van de bunker krijgen we nog de (persoonlijke) tip om voor bunkers naar de oude lokschuppen bij station te gaan. Bij aankomst tref ik hier drie betonnen kolossen aan, die wel imponerend, maar niet echt interessant zijn.

Het begint te regenen en we hebben trek in koffie. In Dillingen vinden we zo gauw niets van onze gading, dus rijden we naar Saarlouis (waar we in 2019 ook al geweest zijn). Het begint nu echter flink te regenen en eenmaal in Saarlouis wordt dat nauwelijks minder. Nelle kiest een café – bakkerij uit, waar we maar binnen plaatsnemen. We genieten een prima cappuccino en heerlijke taart, geserveerd door vriendelijke serveersters.
De regen wordt minder, maar het blijft bewolkt. Nelle gaat naar de auto en ik loop door naar de vestingmuur van Saarlouis. Best interessant, maar met die regen en bewolking toch niet aantrekkelijk.

We gaan naar huis, waar we na wat relaxen een pizza bakken en een drankje nemen.

Na afloop ga ik nog naar de cache Zurück in die Natur #06, zo'n 800m wandelen het bos in. Jammer genoeg kan ik hem niet vinden en geef het na een half uurtje op.Ons vakantie huisje Ferienwohnung Waldblick)
De coördinaten van ons huisje (voor Google Earth): N 49° 19.273 E 007° 12.463

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken