Duitsland 2022

Dag 3 - Maandag, 6 juni - Saarland / Neunkirchen / FurpachVanochtend een rustige start. Ook even afwachten hoe het weer zich ontwikkelt, tussen bewolkt, zwarte wolken, blauwe lucht en zon.

Na de lunch besluiten we te gaan cachen, want op tweede Pinksterdag is nog veel gesloten. Na enig zoekwerk lijkt mij de mini trail “Eine kleine Waldrunde” wel wat. Geen grote afstanden en weinig stijging. Bovendien vlakbij ten noorden van Furpach.

Een parkeerplaats aan de rand van het bos is snel gevonden. Maar dan blijkt het pad naar de 1ste cache toch wel (bijna) te stevig te zijn voor Nelle. Na regelmatige pauze komen we dan toch op het “plateau” bij de eerste cache aan. Met een GPS die maar geen besluit kan nemen, ben ik er toch een behoorlijke tijd naar op zoek. Totdat Nelle een kijkje komt nemen en wijst op een verdacht bundeltje takken. En ja hoor, gevonden.

Voor de 2de cache nemen we eerst het verkeerde pad, waarna Nelle besluit om op haar gemakje naar de auto terug te gaan. Ik ga via het juiste pad naar de 2de cache. Ook hier is de GPS instabiel en ook de hint is niet erg behulpzaam. Net als ik er de brui aan wil geven, zie ik de petling aan een boom hangen.

Nog even naar de 3de, net 180m verderop. Ook hier moet ik op zoek tussen gekapte bomen op een helling. Het zijn echter tientallen bomen die in aanmerking komen, zodat ik er geen zin meer in heb. Dus terug naar Nelle.

We rijden via omliggende dorpjes richting huis. Hier komen we langs Niederbexbacher waar we een vogelhuisje zonder dak kunnen loggen.

In het volgende dorp titlestadt ligt de cache “wenn's brennt 112”, die we ook op gaan halen. De cache blijkt echter op het dorpsplein te liggen waar een brandweerfeest aan de gang is met honderden vrolijke mensen aan lange tafels. Het lijkt ons geen goed idee om de “dorps idioot” uit te hangen met onze zoekactie, dus die slaan we maar over.

We rijden door naar Neunkirchen, een grotere stad dan Furpach en slechts 4km verderop. Hier moet toch wat te doen zijn, ook al is het zondag. Helaas, het winkelcentrum lijkt niet te bestaan of we zijn helemaal verkeerd geweest. Het centrum is smoezelig en bezet met oosterse eet zaakjes of verlaten winkeltjes. Niet echt gezellig, dus dan maar naar Furpach, waar we naar hetzelfde café van eergisteren gaan. De barjuffrouw herkent ons en helpt ons aan een tafeltje en geschikte drankjes.

Tegen de avond gaat Nelle een hapje klaarmaken, terwijl ik nog even met de auto op zoek ga naar enkele caches. Dit lijkt bijna een herhaling van vanmiddag. Een bos vol met bomen (dat heb je nu eenmaal met een bos) , een GPS die heen-en=weer waggelt en een hint die overal en nergens op slaat. Kortom, ook deze zoekactie wordt wegens gebrek aan succes afgeblazen.

Gelukkig heeft Nelle een lekker maal klaar, zodat we toch tevreden onderuit kunnen zakken.

Rond 18.30 uur hoor ik ergens een alarm afgaan, maar kan het niet plaatsen. Na ca. 15 minuten stopt het, dus blijkbaar niets aan de hand. Om ca 19.00 uur stopt er een brandweerwagen voor onze deur en, bij nadere beschouwing, een voor het gemeenschapshuis (?) twee huizen verderop. Deze brandweerwagen maakt er werk van, al kunnen wij niet zien wat er aan de hand is. In ieder geval geen rook en/of vuur. De brandweerwagen voor onze deur vertrekt na een half uurtje. Na 20.00 uur is alles weer rustig.

Eine kleine Waldrunde #1 - Schöne Aussicht
Eine kleine Waldrunde #2 – Murphy
Bliesschleife
Niederbexbacher Fischweiher
wenn's brennt 112
Grenzsteine im Furpacher (Forbacher)
Ons vakantie huisje Ferienwohnung Saarschleife Besseringen (1) of Ferienwohnung Saarschleife Besseringen (2)
De coördinaten van ons huisje (voor Google Earth): N 49° 28.656 E 006° 36.865

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken