vlag Frankrijk

Frankrijk 2010

Dag 1 - Zaterdag 14 augustusOm 7.00 uur vertrekken we richting Breda. Dan naar Antwerpen en door naar Brussel. Onderweg rijden we achter een auto met aanhanger waarop een bureau meubel staat. Met zijn toenemende snelheid wordt het meubel ineens gelanceerd, spat op de autoweg uit elkaar en brokstukken vliegen in het rond. Gelukkig kan Nelle alles ontwijken, hoofdzakelijk omdat ze afstand heeft gehouden. Met kromme tenen vervolgen we onze weg.

onze giteNa Brussel houden we een korte pauze en neem ik het stuur over in de richting van Luxemburg. De Franse grens wordt overschreden en we rijden richting Thionville. Hier komen we in een langzaam rijdende file te staan vanwege wegwerkzaamheden. Vlak na de file moeten we een keuze maken; naar Strassbourg of Metz. We kiezen voor Strassbourg en snorren vrolijk over de Franse autowegen.
We passeren twee maal een "peage" en werpen af en toe een blik op onze TomTom. Die stuurt ons richting Strassbourg, terwijl we op de kaart zien dat we eigenlijk ons einddoel Natzwiller voorbij rijden. We besluiten eigenwijs te zijn en binnendoor te rijden. Afslag 44 lijkt ons het beste en we gaan van de autoweg af. In afstand scheelt dit volgens TomTom 45 kilometers, maar de verwachtte aankomsttijd blijft vrijwel gelijk.
We rijden door diverse dorpjes en steken een bosrijke col over. Ondertussen sms-en we met Yonina & Jeroen die inmiddels achter ons aan rijden en Yuri & Johanna die via Duitsland rijden. Yuri ligt ongeveer een uur op ons voor en Yonina een uur achter ons.
De gekozen binnenweg is schitterend, maar houdt ons toch behoorlijk op. Met nog ruim een uur te gaan krijgen we van Yuri een telefoontje dat hij al ter plekke is. We spreken af dat hij de sleutel van ons huur-huisje zal zien te regelen en zich alvast installeert.

onze slaapkamer

In Natzwiller kan ik het adres van het huisje in TomTom niet vinden en cirkelen we rond, Bij een restaurant vragen we de weg en dan blijken we vlak in de buurt te zitten. Een paar haarspeld bochten verder zijn ook wij om 15.15 uur aangekomen. Yuri heeft inmiddels de kamer met kinderbedje voor Carmen in beslag genomen. Wij kiezen de kleinste slaapkamer.

Jeroen Nelle biljart

Het huisje is alleraardigst en bestaat uit een sousterrain met tafelbiljart, voetbalspel, wasmachine, wasdroger en een voorraad brandhout. Op de bagane grond de huiskamer met een kleine maar goed geoutilleerde keuken. Op de eerste verdieping drie slaapkamers en een badkamer met douche en tweede toilet.
Om het huisje ligt een grote tuin met zitjes, barbeque, schommels, ping-pong tafel, basketbal net en twee voetbal doelen.

Carmen leeft zich al helemaal uit met de kiezelsteentjes op de parkeerplaats en het grasveld te verkennen. Nu is het wachten nog op Yonina. We bellen haar en besluiten om haar in het naburige dorp Rothau op te wachten. Na 15 minuten komen zij eraan en gidsen wij hen naar ons huisje.

De verhuurster komt nog even kijken of alles in orde is en overhandigt een grote tulband cake ter verwelkoming.

De zon heeft plaats gemaakt voor een druilerig regentje.

Nadat zij zich snel geinstalleerd hebben, moeten we erop uit om boodschappen te doen bij de Intermarché in Schirmeck. We slaan etenswaar in voor de komende dagen en dan kunnen we eindelijk relaxen van de rit. Een wijntje, kaasje, worstje en stokbroodje erbij en we voelen ons al helemaal in Frankrijk.

eethoek en houtkachel Yonina in de keuken
eten aan tafel Nelle, Yuri, Carmen, Johanna

's Avonds is het even experimenteren in de keuken, maar dan komt er toch een goede warme maaltijd op tafel.

Aansluitend nog koffie en een wijntje, maar dan is het toch echt bedtijd.


Informatieve regio links:
Elzas
Bas-Rhin

Onze gîteStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken