vlag Frankrijk

Frankrijk 2010

Dag 28 - Vrijdag 10 septemberJos in de stadsmuur

Vandaag is onze laatste vakantiedag en we besluiten om naar de markt van Carpentras te gaan, zo'n 20 minuten rijden. Eenmaal in Carpentras blijkt een parkeerplaats heel moeilijk te zijn. Alles in de buurt van de markt, inclusief het terrein van de Intermarche is bezet. Dat is tot daaraan toe, maar automobilisten die een parkeerplaatsje willen hebben, staan gewoon in de rij paden te wachten tot er iets vrijkomt. Dat ze daarmee het doorgaand verkeer (ons inclusief) ophouden, maakt ze blijkbaar niet zoveel uit. Wanneer we eindelijk van de overbezette parkeerplaats(en) af zijn, staan we stil in op de toegangswegen die, of overvol zijn, of voor de stoplichten staan te wachten.
Hier krijgen we schoon genoeg van. Om aan deze chaos te ontsnappen draai ik een straat in waar ik eigenlijk niet in mag en vlucht uit Carpentras naar Pernes de Fontaines. Ja, hier zijn we de eerste dag ook al geweest.

de oude baas Vera de huishond

Eerst naar de Intermarche, voor wat etenwaar voor morgen onderweg, enkele liters goede wijn en meteen even tanken. In het centrum even koffie drinken op een terrasje en dan voor de laatste keer naar ons huisje.

Nelle, uitzicht en zonnetje


De rest van de middag luieren we wat, lopen in de omgeving en ruimen een beetje op. Ik doe zelfs een bescheiden poging om een dikke laag stof van de auto af te wassen. De baas van de gite neemt afscheid, want hij gaat op vakantie. Of we het geld maar ergens willen neerleggen. Schoonmaakkosten, neuh, niet nodig; het zal wel in orde zijn!

Bij het avondeten maken we wat restjes op en verder is er niet zoveel dat we kunnen doen. Genieten van de warme ondergaande zon ................


Informatieve regio links:
Provence-Alpes-cote-d'Azur
VaucluseStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken