vlag Frankrijk

Frankrijk 2010

Dag 29 - Zaterdag 11 septemberZouden we ons toch nog bijna verslapen .......

LyonWe staan om 8.15 uur op en we ontbijten, pakken in, ruimen op en laden de auto. Ondertussen komt Marly afscheid nemen. Om 9.30 uur zijn we er helemaal klaar voor. Nog even de vuilniszak in de container gooien, het glaswerk in het daarvoor bestemde mandje. Het geld in de map op tafel, de sleutel in de deur.
Nog even de oude baas informeren dat het geld er ligt en dan rijdt Nelle weg.

Via de onbegrijpelijke route door Carpentras komen we dan toch bij Avignon nord op de autoroute. Het is behoorlijk druk en er wordt slecht gereden; onverantwoord invoegen, na het inhalen ineens de snelheid laten zakken of gewoon met te lage snelheid inhalen. Al met al schiet het niet zo erg op.

Vlak voor Lyon begint de file en staan we herhaaldelijk stil. Als we uiteindelijk door Lyon zijn gereden, liggen we 1.5 uur achter op de geschatte tijd van TomTom.
Een eind achter Lyon neem ik het stuur over bij een parkeerplaats waar we ook even pauzeren. Dan gaat het weer verder. Het drukke verkeer lost zich op en ik kan zowaar redelijk vaak 130 km/h rijden.


chambre d'hôte
Bij een Leclerc tankstation achter Dyon willen we een kort pauze houden en even tanken. Het is een hoogst curieus tanksation met rotondes en het tankstation aan de andere kant van de autoroute. Dan staan we in de file om te tanken .......
Na het tanken gauw terug naar onze route en 23 kilometer voor Langres gaan we de autoroute af.
Al vrij snel zien we een Chambre d'hote in het dorp Flagey. Dit blijkt echter al vol te zitten en de juffrouw heeft geen idee waar nog een chambre d'hôte is.
Nu had ik die al gezien voordat we de weg naar Flagey insloegen, dus terug naar dat punt.

Het is een camping die ook kamers aanbiedt. Een vriendelijke dame, die wel kortaf is, geeft ons een kamer. € 60 per kamer inclusief ontbijt. Dat is zo'n beetje de normale prijs, dus we accepteren. Er is een ruime parkeerplaats en de kamers zijn in een soort torentje met zij-beuken. Ook is er een heel gezellige gastenkamer. Hier gaan we eerst even wat drinken om te acclimatiseren.

gezellige gastenkamer nog even in de zon

Om 18.00 uur gaat de keuken van een bijgebouwtje open waar iets eenvoudigs gegeten kan worden. We nemen een salade met warme geiten kaas, frites en een fles wijn. Dit alles nuttigen we nog in buiten in de ondergaande zon.

Ondertussen is er alarm op de weg naar de autoroute waar wij vandaan kwamen. Later blijkt er eenpersoon met een auto te zijn verongelukt.

Na het eten gaan we nog even in de gastenkamer naar een breedbeeld televisie kijken. Hierop wordt 11-9-2001 herdacht met een documentaire over de redders van de ramp, waarvan 75% van de 40.000 allemaal ongeneeslijk ziek zijn of reeds gestorven zijn. Dit geeft pas te denken.


Informatieve regio links:
Champagne-Ardenne
Haute-MarneStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken