Frankrijk 2010 reisverslag

Een reisverslag in dagboekvorm van 30 dagen met ervaringen in Frankrijk
van 14 augustus t/m 12 september 2010.

Dit jaar even iets anders, dus geen Azi.

We denken erover om na 10 jaar Frankrijk weer eens op te zoeken. Dit is tevens een goede gelegenheid om samen met de kinderen een weekje door te brengen. Aangezien we geen campeerspullen meer hebben, zullen we iets moeten huren. Persoonlijk zien we wat meer in een huisje dan een tent, dus "Googlen" we naar de mogelijkheden. Al snel blijkt dat onze voorkeur uitgaat naar Rural Gtes.

Rural Gtes zijn compleet gemeubileerde huisjes met keuken, toilet en douche gelegen buiten de stad. Deze huisjes worden meestal per week verhuurd rechtstreeks via de eigenaar of via een organisatie. Op Internet is er keuze te over en dit bemoeilijkt de keuze enorm. Allereerst moet er een keuze gemaakt worden van de streek waar men naar toe wil en het aantal personen. Vervolgens komt er een overzicht van mogelijke locaties, de beschikbaarheid en de prijs. Bij de meeste websites staan enkele foto's van de gte.

Uiteindelijk beperken we het aantal website tot twee; Gtes de France en TopicTravel. (deze keuze is gemaakt op persoonlijke voorkeur en is niet gebaseerd op zakelijke argumenten en/of ervaringen)

Topic Travel heeft een leuke gte in de Elzas voor 6 personen. Eromheen ligt een grote tuin, een houtkachel in de woonkamer en in het sousterrain een pooltafel en tafelvoetbal. Bovendien is het voor alle drie gezinnen op een acceptabele afstand.

Bij Gites de France vinden we na veel wikken en wegen drie andere locaties die ons wel bevallen; een in de Haute Loire, een in de Drome en een in de Vaucluse. Na het ondertekenen van de huur overeenkomst bleken hier twee gtes al bezet te zijn en kregen we een alternatief aangeboden. Hoewel we hier niet echt blij mee waren, waren de aangeboden alternatieven best naar onze zin en hebben we die geaccepteerd.

Bij alle vier de reserveringen werd de administratie (ondanks de geboden alternatieven) verder correct afgehandeld. Ruim twee weken voor vertrek kregen we van TopicTravel de reisbescheiden plus een uitgebreide set documentatie.

Overigens wordt de kwaliteit van de gtes aangegeven met korenaren (pis) in plaats van sterren.

Wij zijn er klaar voor.

Andere reisverslagen van Jos Storken staan hier.


Start Pagina
Terug Deze Start Pagina Terug Verder Index Verder
Index Pagina

Deze site biedt informatie gebaseerd op ervaringen opgedaan tijdens de vakantie van 2010. De auteur is niet aansprakelijk voor fouten en/of onvolkomenheden.
Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken
Copyright © 2001 - © 2015