vlag Frankrijk

Frankrijk 2011

Dag 1 - Zaterdag 20 augustus - Basse Normandie, CalvadosWe vertrekken om 8.15 vertrokken, zijn rond 9.00 uur bij de Belgische grens en rond 10.30 uur bij de Franse grens.

De reis verloopt zeer voorspoedig; het is licht bewolkt en dus prima om te rijden. Nelle rijdt de eerste 290km, waarna we een pauze houden bij parking Wancourt. Het restaurant en de toiletten zijn aan de overkant, te bereiken via een loopbrug. Nelle gaat eerst op verkenning en neemt cappucino mee terug.
Dan breekt de zon echt door en wordt het met 26 graden echt warm. Vanaf hier neem ik het stuur over. Het is redelijk rustig op de autoweg en ik hou de snelheid rond de 120 km/h.

Pont de Normandie
Ons autootje snort de kilometers weg totdat ...... we aan de eerste peage bij Arras komen. Er staat een flinke file en het is chaos om af te rekenen want er zijn eigenlijk veel te weinig kassa's (wat we nog nooit hebben meegemaakt). En het is nu maar midden seizoen. Hoe moet dat in het hoogseizoen zijn?

Bij de volgende tankbeurt houden we weer pauze; haalt Nelle twee flesjes fris en dan gaat het weer verder. Buiten de peages (tol) hebben we nergens oponthoud.

Het ergste is de brug Pont de Normandie over de Seine. Dit zijn twee bruggen achter elkaar op de A29 met de tolhuisjes er tussenin. De eerste brug is eigenlijk een grote hoge bobbel waar we tergend langzaam tegenop kruipen. Eenmaal beneden is het vechten om in de goede rij voor de tol te komen, waarna we de tweede brug over gaan.

Vlak voor Caen, als we denken dat we er bijna zijn, hup! Nog eens drie keer in de rij voor een lokale tol. Balen !!!! Ik denk dat we in totaal een kleine twee uur in de file voor de 'peages' hebben gestaan.


Maar goed, tenslotte rijden we om 17.15 uur en 650km verder toch Saint-Laurent-de-Condel binnen. De beschrijving brengt ons direct voor de deur van de gte.

Ons humeur stijgt direct. Een oude gigantisch grote boerderij met een zeer fraai huisje voor ons. En dit alles omringd met een gigantisch schitterende bloementuin.

gte - Saint-Laurent-de-Condel gte - Saint-Laurent-de-Condel

We worden door een aadige gastvrouw verwelkomd en krijgen een drankje aangeboden. Via de keukken annex woonkamer komen we via een zeer aparte stenen wenteltrap in een enorme slaapkamer met authentieke balken plafonds. De slaapkamer is zelfs voorzien van een bescheiden tweede toilettafel en toilet. Na een praatje laden we de auto uit en daarna gauw naar de Super-U, die toch 9 kilometer verderop ligt. Omdat we geen etenswaar hebben meegenomen moeten we toch het een en ander inslaan.

gte - Saint-Laurent-de-Condel gte - Saint-Laurent-de-Condel
gte - Saint-Laurent-de-Condel

Op de terugweg bedenkt Nelle dat we geen zout en/of kruiden hebben. We stoppen in ons dorp bij de charcuterie en die stelt voor ons een pakketje samen, want standaard busjes heeft ie niet.

Eenmaal terug genieten van de rust en de ondergaande zon in "onze" tuin. We zijn te moe om te koken en eten het restant broodjes op. Van Yuri krijgen we ee sms-je met de vraag of we goed zijn aangekomen. Voor het gemak bellen we hem en geven een kort verslag.

Tijdens een praatje met de gastvrouw blijkt dat we een internet aansluiting in de keuken hebben. Dat hadden we niet verwacht, maar gelukkig had ik wel een ethernet kabeltje bij mij.

Ik pas wat foto's aan, stel een emailtje samen en verstuur dit aan mogelijk geinteresseerden.

Inmiddels is het donker en na een paar wijntjes gaan we tevreden naar onze slaapvertrekken.


Informatieve links:
Basse-Normandie, France-Voyage
Basse-Normandie, CartesFrance
Calvados, France-Voyage
Calvados, CartesFrance
Saint Laurent de Condel, France-Voyage
Saint Laurent de Condel, CartesFrance
Calvados, Village Fleuri, France-Voyage

Onze gte

Toltarieven Pont-de-NormandieStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken