vlag Frankrijk

Frankrijk 2011

Dag 2 - Zondag 21 augustus - Basse Normandie, CalvadosWe zijn bijtijds wakker en besluiten op ons gemak op te staan. De lucht is grauw en we vragen ons af wat de dag zal brengen. Nelle maakt eieren met spek en drinken thee op ons terras. Hoewel er geen zon is, is de temperatuur aangenaam.

We gaan op onderzoek in het dorp, maar zodra we halverwege zijn begint het toch te regenen. Op de terugweg halen we een brood bij de slager. Ja, de slager neemt de honneurs waar van de bakker, want die is op vakantie.

We wippen nog even de kerk binnen die tegen "ons" domein aanligt, maar die is erg sober zodat we dit snel gezien hebben.

We halen de leesboeken uit de auto en gaan naar ons huisje. Nelle duikt in haar puzzelboekje en ik schrijf een verslag.

Thury-Harcourt

Na een kop koffie trekt de hemel langzaam open en schijnt de zon. Omdat ik toch nog met m'n verhaaltje bezig ben, probeer ik met Yuri te Skypen. Na een paar vergeefse pogingen lukt dit en praten we even bij. Ik wil graag de tuin laten zien, maar mijn kabeltje is met 2 meter te kort. Van de gastvrouw kan ik een langer kabeltje lenen, maar die is ook maar 3 meter en nog steeds te kort. Nicolette zwaait ook nog naar ons, waarna onze dag weer goed is.

We gaan er even op uit in het naburige dorp Thury-Harcourt. Een boulanger heeft nog een brood voor ons, want de slager is morgen gesloten. Natuurlijk is verder vrijwel alles gesloten op zondag, maar bij een PMU kunnen we een (prijzige) cappucino krijgen. Op het terras kijken we naar het voorbij gaande verkeer. Ook de groentboer is open en Nelle haalt nog wat klein grut.

Via een omweg gaan we terug. Eerst programmeren we TomTom voor Goupillieres en daarna naar Maizet. Onderweg maken we nog wat plaatjes van een fraai landschap doorsneden door riviertjes.


omgeving Saint-Laurent-de-Condel omgeving Saint-Laurent-de-Condel
omgeving Saint-Laurent-de-Condel

Terug op ons terras is het tijd voor een wijntje en kaasje, waarna we bijna in slaap dommelen. Om weer even "bij de tijd" te komen gaan we een partijtje boulen op het grove grint van de oprit.

Dan begint Nelle aan haar kookkunsten.

Nog tijd om in de ondergaande zon buiten te ziiten, maar om 20.30 uur wordt het toch te fris.


Informatieve regio links:
Basse-Normandie, France-Voyage
Basse-Normandie, CartesFrance
Calvados, France-Voyage
Calvados, CartesFrance
Saint Laurent de Condel, France-Voyage
Saint Laurent de Condel, CartesFrance
Calvados, Village Fleuri, France-Voyage

Onze gte

Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken