vlag Frankrijk

Frankrijk 2011

Dag 30 - Zondag 18 september - Nederland's Nachts regent het en 's ochtends miezert het nog een beetje als we de koffers inladen. Na 3 km zitten we alweer op de autoroute en beginnen aan de laatste 472km naar Maastricht. Vlak na de oprit van de autoroute is een tankstation (t'is maar dat je het weet).

Zwarte wolken pakken zich samen en uit deze dreigende lucht valt van tijd tot tijd een plensbui. Ja, het is duidelijk, we zijn op weg naar huis. Voor de laatste keer betalen we € 8.80 aan de peage, waarna we de Franse grens oversteken. Nog 204km te gaan.

dreigende lucht Thionville

In Belgie houden we onder donkere wolken een pauze. Maar omdat het gewoon koud is en de aire geen toilet heeft, houden we het kort.

Juffrouw TomTom stuurt ons dwars door Luik heen in plaats van de rondweg er omheen. Zou geen enkel probleem moeten zijn, ware het niet dat een tunnel wegens onderhoud afgesloten is. Hierdoor komen we in het centrum terecht. Ook dit zou niet zo'n probleem zijn als er geen markt was. Verkeerslichten vinden het herhaaldelijk nodig om vlak voor onze neus (langdurig) op rood te springen. Maar ook hieraan komt een eind en met nog 33km te gaan tot Maastricht rijden we weldra Nederland binnen.

Het weer is ons goed gezind, want hoewel het bewolkt is, piekt er toch af en toe een zonnestraaltje doorheen. Maastricht veroorzaakt met een file van een paar honderd meter toch nog oponthoud, waarna we zo goed als thuis zijn.Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken