vlag Frankrijk

Frankrijk 2012

Dag 3 - Zondag 19 augustus - Bourgondië - Côte-d'Or - Saint-Nicolas-lès-CîteauxOns uitzichtVanochtend doen we rustig aan want omdat het weer een zeer warme dag beloofd te worden hebben we geen plan om ergens naar toe te gaan.

Lekker ontbijten en dan in de tuin een boekje lezen. De patron zegt tegen Nelle dat ie ons rolluik van de slaapkamer komt repareren, want het ding wil niet meer omhoog. Blijkbaar wacht ie z'n kans af, want als we allebei in de tuin zitten vraagt ie permissie om naar binnen te gaan.
Een half uurtje later gaan we koffie drinken en is het rolluik gerepareerd.

Als lunch hadden we gisteren een gebraden kip meegebracht en die moet er nu aan geloven. Nelle heeft er nog een salade bij gemaakt en met smaak vallen we aan. De kip is nogal fors uitgevallen waardoor we hem/haar maar net naar binnen kunnen werken. Het geheel maken we af met een glas witte wijn en dan gaan we weer in de tuin zitten.


Wat later op de middag gaan we een wandeling maken in het bos hier recht tegenover; zo'n 100 meter verderop. Na een half uurtje vinden we het welletjes en nemen de auto om ons dorp Saint-Nicolas-lès-Cîteaux te verkennen, wat zo'n 3.5 km verderop ligt.
Hier is weinig te beleven. De bakker en de kroeg zijn gesloten, zodat we verder rijden naar Nuits-Saint-Georges, wat weer 10 kilometer verder ligt.

In het bos Nuits-Saint-Georges

Dit is een aardig dorp met wat gesloten winkeltjes en wijnhandels. Wel zijn er een aantal terrasjes open waar we er een van uit kiezen. Ik bestel m'n eerste Pastis, want Nelle belooft terug te rijden.

Op de terugweg druipt het zweet van ons af en keren we terug naar de aangename schaduw in de tuin.

Na die stevige lunch-kip nemen we 's avonds alleen maar een Cracotte, daar hebben we genoeg aan.

Als het wat afkoelt, spelen we twee partijtjes pétanque, waarvan we er elk een winnen.

bommenwerperVlak voordat we naar bed willen gaan, komt er een bommenwerper naar binnen. Zwaar zoemend zwerft ie doelloos door de kamer. Buiten vinden we dit niet erg, maar binnen ...... Ik pak de electrische vliegenmepper en verdoofd stort ie neer. Als ik hem wil opruimen, krioelen er honderden (misschien wel duizend) hele kleine beestjes over de vloer. Of dit z'n/haar kindertjes zijn?

Maar die willen we zeker niet. We vinden een fles chloor en beginnen de vloer te poetsen. Als het chloor op is (er zat niet zoveel in de fles) ga ik op zoek naar de patron. Die waren ook al net op weg om naar bed te gaan, maar zij hebben twee spuitbussen met insecticide. Hier moet het ook wel mee gaan.
Nadat we de vloer grondig gereinigd hebben, maak ik nog even een foto van de bommenwerper die ik in de toiletpot heb gekieperd. Helaas krijgt de camera hem niet goed scherp met al dat spiegelende water.

De volgende ochtend Google ik op dit exemplaar. Zeker ben ik er niet van, maar ik hou het op een soort hommel die vergeven was van parasieten. IEWL !!!
Informatieve links:
Bourgondië, France-Voyage
Basse-Normandie, CartesFrance
Côte-d'Or, France-Voyage
Côte-d'Or, CartesFrance
Saint-Nicolas-lès-Cîteaux, France-Voyage
Saint-Nicolas-lès-Cîteaux, CartesFrance
L'Officiel des foires et marchés dans la Côte-d'Or en Bourgogne

Onze gîte:
21G795 - La Forgeotte

Dorpen & Steden:
Nuits-Saint-Georges

Diversen:
Pastis
PétanqueStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken