vlag Frankrijk

Frankrijk 2012

Dag 4 - Maandag 20 augustus - Bourgondië - Côte-d'Or - Saint-Nicolas-lès-CîteauxNa een rustige start besluiten we om naar Dijon te gaan, wat een afstand van ~26 kilometer is.

Dijon Dijon

Het is bewolkt en de temperatuur is flink gezakt van 38 naar 26 °C. Niettemin voelt het nog steeds klam aan. Het zou ons niet verbazen als er een buitje zou vallen. Voor de zekerheid gooien we toch maar een jasje in de kofferbak.
Net als we wegrijden vallen de eerste druppels, even later gevolgd door een mals buitje.

Om 12.39 rijden we Dijon in en gaan op zoek naar een parkeerplaats. Gelukkig is het droog. Eentje is al complet (vol) en dus rijden we een cirkeltje om een andere parkeergarage te proberen. Het wordt Le Drapeau, een paar honderd meter buiten het centrum en splinternieuw. Voor de zekerheid nemen we de bekende parapluie van Karin mee.

Dijon Dijon

Het grote plein Place de la Republique wordt grondig gerestaureerd. We kiezen Bistrot Republique om te gaan lunchen. Het geheel begieten we met een halve karaf rosé uit de Provence.
Vooral het dessert, een crème brûlée is geweldig. Ondertussen valt er toch nog een aardige bui.

We beginnen aan een stadswandeling, maar komen al snel tot de conclusie dat we tegen de draad in lopen van een uitgezette wandelroute, het Parcours de la Chouette (parcours van de uil).
Door het hele centrum zijn koperen plaatjes bevestigd die de route aangeven. Op plaatsen van speciale interesse is een grotere plaat aangebracht, zodat met van "hier" het beste zicht heeft.

Dijon Dijon

We lopen door gezellige straatjes, langs aparte winkeltjes, veel restaurantjes en historische gebouwen. Als we vermoeidheids verschijnselen beginnen te tonen, nemen we nog een terrasje voor een Grand Café en een Perrier op de Rue de la Liberté.

Zo zoetjes aan vinden we het welletjes en snijden een stuk van de wandelroute af om op weg te gaan naar de parkeergarage. Op een gegeven moment snijden we teveel af en zijn we de parkeergarage al ruim voorbij!

Op de terugweg nog even naar de Atac supermarkt voor wat kleinigheden. De wandeling heeft de lunch blijkbaar toch wat sneller doen verteren, want we lusten inmiddels wel weer een hapje. Nelle bakt wat worstjes en met een bescheiden salade erbij zijn we weer voldaan.

Nog een partijtje pétanque en dan zakken we weg in onze feuteuils.
Informatieve links:
Bourgondië, France-Voyage
Basse-Normandie, CartesFrance
Côte-d'Or, France-Voyage
Côte-d'Or, CartesFrance
Saint-Nicolas-lès-Cîteaux, France-Voyage
Saint-Nicolas-lès-Cîteaux, CartesFrance
L'Officiel des foires et marchés dans la Côte-d'Or en Bourgogne

Onze gîte:
21G795 - La Forgeotte

Dorpen & Steden:
Dijon
Parcours de la Chouette - 1
Parcours de la Chouette - 2

Diversen:
Bistrot Republique
Crème BrûléeStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken