vlag Frankrijk

Frankrijk 2012

Dag 7 - Donderdag 23 augustus - Bourgondië - Côte-d'Or - Saint-Nicolas-lès-CîteauxGisteren hebben we genoeg gedaan en gelopen, dus vandaag houden we ons rustig. Rondlopen op de boerderij en een boekje lezen in de tuin.

Na de lunch maken we een uitstapje in de buurt, dus niet verder dan 20 kilometer van huis.
Oeps, toch maar eerst even tanken bij de Atac, anders komen we niet ver meer.

Eerst naar Gevrey-Chambertin. Dit blijkt een alleraardigst dorp te zijn met veel groen maar vooral veel wijn caves. Nu is dit niet zo verwonderlijk, want al deze dorpen liggen op de Bourgogne wijnroute.

Gevrey Chambertin Gevrey Chambertin

Ondanks een frisse start deze ochtend stijgt de temperatuur wel snel, zodat we toch weer aan het zweten komen.

kasteel - opknappertje
Op een pleintje worden we door een man aangesproken. "Blablabla", maar ook dat het kasteel dat hier ligt sinds enkele weken niet meer te bezichtigen is. Het is voor 1 miljoen euro's verkocht aan een Chinees. Fijn voor het kasteel, maar het dorp baalt hier wel van.
Ik maak een serie foto's in het dorp, waarna we toch het kasteel maar eens opzoeken.
Het is inderdaad recentelijk gesloten, maar verder is het toch een opknappertje. Ik heb zo het gevoel dat er nog wel zo'n bedrag voor nodig is om het weer in goede staat te krijgen. Apart is het beeld van de biddende monnik voor het kasteel.

We rijden verder noordwaarts door diverse knusse wijndorpen.In Marsannay-la-Côte is voor vandaag het eindpunt, anders wordt ons uitstapje alsnog een expeditie.

Als we langs een patisserie komen besluiten we de trouwdag van Yuri en Johanna gepast te vieren en tracteren we onszelf op gebak.

Eenmaal weer thuis installeren we ons voor onze gîte met een lekker hapje en drankje. Prompt betrekt het en vallen er een paar spetters regen. Daar blijft het echter bij en na een aarzeling breekt de zon weer door.

Voor onze gîte Even in-zoomen

Inmiddels is het 21.00 uur en we hebben allerlei weersomstandigheden gezien; onweer met horizontale en/of vertikale bliksem, een zeer oranje zonsondergang, een regenboog, wolken in allerlei gradaties van zwart tot oranje, regen, wind enne ...... momenteel rommelt het alleen nog maar.Informatieve links:
Bourgondië, France-Voyage
Basse-Normandie, CartesFrance
Côte-d'Or, France-Voyage
Côte-d'Or, CartesFrance
Saint-Nicolas-lès-Cîteaux, France-Voyage
Saint-Nicolas-lès-Cîteaux, CartesFrance
L'Officiel des foires et marchés dans la Côte-d'Or en Bourgogne

Onze gîte:
21G795 - La Forgeotte

Dorpen & Steden:
Gevrey-Chambertin
Marsannay-la-Côte

Diversen:
PâtisserieStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken