vlag Frankrijk

Frankrijk 2012

Dag 8 - Vrijdag 24 augustus - Bourgondië - Côte-d'Or - Saint-Nicolas-lès-CîteauxVannacht is het nog even flink te keer gegaan. Hoosbuien, windstoten, onweer en zelfs hagel zijn over ons heen getrokken.

Markt Nuits Saint Georges
Vanochtend is het droog maar bewolkt. Direct na het ontbijt gaan we naar de markt van Nuits-Saint-Georges. Alweer vinden we niet ver van de markt snel een parkeerplaats. Omdat het weer niet echt stabiel is, nemen we de grote witte parapluie weer mee.

De markt is typisch Frans, maar niet groot.
Nelle vindt een aardige jeans rok, maar verder is er eigenlijk niets bijzonders. Wel is de vaste overdekte markthal ook open, met voornamelijk etenswaren.
Het stadje hadden we afgelopen zondag al gezien, maar toen waren alle winkels gesloten. Nu heerst er een gezellige bedrijvigheid en de terrasjes zijn redelijk bezet.
Op het terras van een PMU bestellen we allebei een grand café en bekijken de bedrijvigheid.
Dan rijst de vraag wat we verder nog gaan doen. Volgens de kaart zijn er nogal wat dorpjes aan de wijnroute met kasteeltjes, kerkjes en ruïnes.
Op de valreep kopen we nog een paar quiches voor vanmiddag.

In Reulle-Vergy staat een kerkje bovenop een heuvel. Van hieruit lopen wandelpaadjes door het bos naar ruines en uitkijkpunten.
Ik ga op onderzoek uit en vind inderdaad wat aangeduide locaties. Natuurlijk ontbreekt een duidelijke indicatie en na zo'n 500 meter geef ik het op, want de lucht betrekt. Precies als ik weer bij de auto ben begint het te hozen.

Onderweg Onderweg
Reulle Vergy Arcenant ?

We vervolgen de route door Collonges-les-Bevy, Chevannes en Arcenant. Ondanks de regen hebben we toch plezier van de charmante dorpjes en afgelegen weggetjes.

Hierna gaan we naar huis; morgen kunnen we de hele dag nog in de auto zitten.

Thuis maken we de quiches warm en genieten zo een uitstekende lunch.

Langzaam aan klaart het wat op, maar veel zon zal er vandaag niet komen. Uiteindelijk valt het weer nog mee. Het late zonnetje breekt nog door.

In het bos aan de overkant staat ineens een roedel herten en blijven daar langs de provinciale weg ruim een kwartier staan. Ja, je snapt het al; toen ik mijn fototoestel ging halen, waren ze verdwenen.

Op de late avond kleurt de horizon diep oranje met grijze en zwarte wolkenformaties.

diep oranje met grijze en zwarte wolkenformaties

Net als we naar bed gaan, valt met wat geknipper en een "klak" de electriciteit uit. Omdat we toch naar bed gaan is dat geen probleem. Morgenochtend zal die het wel weer doen.Informatieve links:
Bourgondië, France-Voyage
Basse-Normandie, CartesFrance
Côte-d'Or, France-Voyage
Côte-d'Or, CartesFrance
Saint-Nicolas-lès-Cîteaux, France-Voyage
Saint-Nicolas-lès-Cîteaux, CartesFrance
L'Officiel des foires et marchés dans la Côte-d'Or en Bourgogne

Onze gîte:
21G795 - La Forgeotte

Dorpen & Steden:
Nuits-Saint-Georges
Reulle-Vergy
Collonges-les-Bevy
Chevannes
Arcenant

Diversen:
QuichesStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken