vlag Frankrijk

Frankrijk - 2012

Dag 9 - Zaterdag 25 augustus - Midi-Pyrénées - Aveyron - Saint-Sernin-Sur-RanceOm 7.00 uur probeer ik mijn nachtlampje; nog steeds geen electriciteit. Ik hoor de patron vertrekken met z'n auto en bedenk me dat misschien alleen wij geen electriciteit hebben.
Nu wil ik niet al direct op hun deur gaan bonzen, dus hang ik een briefje aan hun voordeur. Prompt gaat een klein half uur later het licht aan.

Nu we toch wakker zijn, staan we maar op, want vandaag verhuizen we naar de volgende bestemming. Ontbijten, opruimen, inpakken, auto in/vol laden. We zijn er weer druk mee.

Om 9.15 uur melden we ons bij de bazin en maken een praatje. Zij doet een snelle inspectie en heeft al snel gezien dat alles in orde is.
We nemen afscheid, programmeren TomTom op Saint-Sernin-sur-Rance in de Aveyron.

Nelle neemt het eerst gedeelte voor haar rekening, want het is toch nog 582km. Het is bewolkt, dus ideaal om te rijden. Af en toe spettert er wat regen op de voorruit, maar dat mag geen naam hebben.

Bij Clermont-Ferrand willen we van chauffeur wisselen en een kort pauze houden. Dat loopt even anders. Bij deze aire met tankstation en restaurant is het werkelijk bomvol. We staan in de file voor de oprit van deze parkeerplaats.
Uiteindelijk lukt het Nelle om uit deze drukte te ontsnappen en rijdt ze door naar de volgende parkeerplaats waar we van chauffeur wisselen en direct doorrijden omdat het hier ook druk is.
Na een tijdje rijden, probeer ik een volgende parkeerplaats. Het tankstation is hier niet zo druk, maar in het restaurant staat een hele rij mensen op hun beurt te wachten. Dan maar niet; we strekken onze benen, eten wat uit de voorraad en rijden verder.

Af en toe breekt de zon door, waarna het direct warm is. Verder is het eigenlijk redelijk rustig op de weg. Wat opvalt is de aanwezigheid van politie op de weg. Er worden opvallend veel controles uitgeoefend.

Bij Millau gaan we over die hyper moderne brug. Daarvoor mogen we wel € 8.60 tol betalen. Vlak voor de brug is een aire met zicht op de brug. Deze unieke gelegenheid laten we niet schieten. De parkeerplaats is ruim opgezet, maar als je de brug wilt zien of fotograferen, moet je toch naar een bepaald punt lopen. Dat doen we dan ook, maar omdat het flink waait en nogal fris is, houden we het kort.
Toegegeven het is een fraai stukje architektuur. Op de brug zelf heb je echter nauwelijk notie van dit imposante geval, want de relingen belemmeren uitzicht op het diepe dal.

De vermoeidheid slaat toe en we zijn blij dat ons doel Saint-Sernin-sur-Rance in zicht komt.

Natuurlijk is het weer even zoeken waar onze gîte ligt. De gîte blijkt buiten het dorp te liggen aan een bosrijke zijweg van de sterk stijgende provinciale weg.

We worden heel hartelijk en enthousiast welkom geheten door de patron. Heel trots vertelt ie wie onze familie leden zijn, want ja, hij heeft ons nageplozen op Facebook. Hij heeft zijn huiswerk goed gedaan en noemt al onze naamgenoten op Facebook op, heeft al Jos zijn Azië-sites bekeken en dat voor een man van rond de zeventig.
Zijn vrouw wordt er ook bijgehaald, maar zij is aanzienlijk rustiger. Hij helpt met de auto leeg te halen en ratelt in het Frans aan een stuk door.

AYG8036 à Saint-Sernin sur Rance AYG8036 à Saint-Sernin sur Rance

Na een half uur worden we alleen gelaten en richten we het huisje in. Het huisje is een stuk kleiner (maar dat wisten we) en een stuk donkerder vanwege de kleine ramen en de donkere meubels. Toch doet het gezellig aan en zullen we snel wennen een een heel ander soort huisje.

AYG8036 à Saint-Sernin sur Rance AYG8036 à Saint-Sernin sur Rance
AYG8036 à Saint-Sernin sur Rance AYG8036 à Saint-Sernin sur Rance

Voor het avondeten doen we niet moeilijk, een soepje met een boterham is voldoende.

We hebben momenteel geen bereik met de telefoon, maar wel Internet.

Informatieve links:
Midi-Pyrénées, France-Voyage
Midi-Pyrénées, CartesFrance
Aveyron, France-Voyage
Aveyron, CartesFrance
Saint-Sernin-Sur-Rance, France-Voyage
Saint-Sernin-Sur-Rance, CartesFrance
L'Officiel des foires et marchés dans l'Aveyron en Midi-Pyrénées

Onze gîte:
AYG8036 à Saint-Sernin sur Rance
AYG8036 à Saint-Sernin sur Rance

Dorpen & Steden:
Millau
Viaduc de MillauStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken