vlag Frankrijk

Frankrijk 2012

Dag 12 - Dinsdag 28 augustus - Midi-Pyrénées - Aveyron - Saint-Sernin-Sur-RanceVannacht hoosde het, maar vanochtend brak het zonnetje heel voorzichtig door en vanaf 12.00 uur was de temperatuur alweer tot 24 °C gestegen.

Vandaag blijven we dichter in de buurt.

Vallée-du-TarnOns eerste doel is Trébas in de Vallée-du-Tarn. Niet dat hier iets bijzonders te zien is, maar omdat wij hier meer dan 22 jaar geleden op de camping hebben gestaan.
We programmeren TomTom op binnendoor en direct gooit zij (onze TomTom is vrouwelijk) ons van de provinciale weg af en stuurt ons binnendoor over slingerende weggetjes. Heel fraai om te rijden, want we hebben toch de tijd.
Onderweg maken we nog wat foto's van speciale locaties.


Eenmaal in Trébas aangekomen rijden we direct naar de camping L'Amitié. Alles is nog precies zoals we herinneren. De camping vrijwel in het centrum van het dorp, het jeu-de-boules veld ernaast en de opstap plaats van kano's of kajaks aan de Tarn.
De temperatuur is inmiddels verder gestegen tot 28 °C.

Vallée-du-Tarn camping L'Amitié

Ons volgende doel is het Château-de-Coupiac, wat midden in het dorp Coupiac staat. Voor € 6 pp. mogen we onszelf rondleiden aan de hand van een plattegrond. Er is momenteel weinig animo, of eigenlijk zijn we de enige.
We zwerven door alle lokalen, torens en donjons die toegankelijk zijn. Veel ruimtes zijn opgeleukt met poppen, meubilair en kledingstukken. Kortom, best de moeite waard.

Château-de-Coupiac
Château-de-Coupiac Château-de-Coupiac

Na afloop bezoeken we de kerk en de rest van het dorp. Het dorp is echter vrijwel uitgestorven zodat we de thuisreis weer aanvaarden met TomTom op binnendoor.
Zij maakt het nog bonter (interessanter) dan de heenweg en stuurt ons over uiterst smalle bospaadjes met heel veel haarspeldbochten waar een tractor ons tegemoet komt met grote brede banden. Wij staan stil helemaal tegen de kant gedrukt en de tractor schuift erlangs. pfff......

Coupiac Coupiac

Thuisgekomen speelt Nelle twee partijen pétanque met de patron, "avec plaisir" met één winst en één verlies als resultaat.
Informatieve links:
Midi-Pyrénées, France-Voyage
Midi-Pyrénées, CartesFrance
Aveyron, France-Voyage
Aveyron, CartesFrance
Saint-Sernin-Sur-Rance, France-Voyage
Saint-Sernin-Sur-Rance, CartesFrance
L'Officiel des foires et marchés dans l'Aveyron en Midi-Pyrénées

Onze gîte:
AYG8036 à Saint-Sernin sur Rance
AYG8036 à Saint-Sernin sur Rance

Dorpen & Steden:
Trébas
Coupiac

Diversen:
Camping L'Amitié
Château-de-CoupiacStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken