vlag Frankrijk

Frankrijk 2012

Dag 15 - Vrijdag 31 augustus - Midi-Pyrénées - Aveyron - Saint-Sernin-Sur-RanceVanochtend is het bewolkt en zo fris, dat het niet aangenaam is op ons terras zonder jasje.
Pas tegen 11.00 uur breekt het zonnetje door, maar de wind blijft waaien waardoor het buiten niet echt aangenaam is.

We bekijken de kaart of we nog een uitstapje gaan doen. Binnen een straal van 20 kilometer hebben we de interessantste dingen wel gezien en we hebben geen zin om grotere afstanden te rijden.
Omdat we morgen naar de volgende gîte gaan, ruimen we alvast wat op. Verder even computeren en boekje lezen. Toch nog even de benen strekken in het bos wat tegen onze gîte aan ligt.

Dan krijgt Nelle een sms-je. Of ze even wil Skypen met de kleinkinderen? Nou, dat willen we wel en drie minuten later hebben we Yuri, Carmen en Nicolette in beeld. Altijd weer leuk om elkaar even "life" te zien en te spreken.

's Middags nog brood halen en wat drinken bij brasserie Grand Cafe in het dorp.

Victor, The Wild Child van Aveyron

Op het plein voor het café staat een standbeeld van Victor.
"Victor, The Wild Child van Aveyron" door Helen.
08 januari 1800, een naakt kind van ongeveer 10 jaar oud wordt ontdekt door drie jagers. Hij vlucht en verstopt zich in het huis van de schilder Vidal in Saint-Sernin-Sur-Rance. Hij is al drie keer ontsnapt maar wordt gevonden in de omliggende bossen. Hij is naakt, vies, en draagt de sporen van littekens van zijn eenzame wilde bestaan. Hij kan niet praten, kijkt grimmig, is vuil, en soms gewelddadig. Hij rolt gekregen maaltijden over de grond, en kneed er ballen van met zijn vuile handen voordat hij het doorslikt.


Verder houden we het rustig totdat Nelle door de patron wordt opgehaald om te boulen. Natuurlijk moet ik nog even een plaatje schieten van dit fantastische pétanque team. De patron is beter geworden deze week en geeft goed acte de présence. Hij wint twee partijen en Nelle één. maar het verschil is maar klein. 13 - 12, 13 - 9, Nelle 13 - 11.

Nelle en Jean 'le patron'


Informatieve links:
Midi-Pyrénées, France-Voyage
Midi-Pyrénées, CartesFrance
Aveyron, France-Voyage
Aveyron, CartesFrance
Saint-Sernin-Sur-Rance, France-Voyage
Saint-Sernin-Sur-Rance, CartesFrance
L'Officiel des foires et marchés dans l'Aveyron en Midi-Pyrénées

Onze gîte:
AYG8036 à Saint-Sernin sur Rance
AYG8036 à Saint-Sernin sur Rance

Diversen:
Victor, L’enfant sauvageStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken