vlag Frankrijk

Frankrijk 2012

Dag 16 - Zaterdag 1 september - Languedoc Roussillon - Gard - Logrian FlorianVandaag verkassen we naar de volgende gîte in: Languedoc Roussillon > Gard > Logrian-Florian.
Dit is slechts 171 kilometer rijden, dus we hebben alle tijd.

Ontbijten en opruimen. Om 9.30 uur ga ik de auto halen om in te laden. De patron komt net met z'n knalpot quad aanrijden en geeft mij de goede raad om recht voor onze veranda te parkeren. Hmmm, goed bedoeld, maar ik hoop dat ik straks de helling opkom en die scherpe draai haal. We zullen zien.

Terwijl we inladen komt de patron regelmatig kijken en een praatje houden. Als het tijd is om te vertrekken komt z'n vrouw er ook bij. De gîte inspecteren? Neuhhh, dat is niet nodig; alles is vast prima in orde. Ik geef hem wat tips (geen kritiek) ter verbetering, waar hij het helemaal mee eens is.

Dan is het zover om deze "muizenval" uit te komen. Zoals ik verwacht had, slaan de voorwielen door, maar na een klein aanloopje redt ik het net, ook om de nauwe doorgang door te komen. Eenmaal buiten het erf wordt het toch bijna een beetje emotioneel; Nelle krijgt een pakkerd en dan gaan we om 10.15 uur op weg.

Het eerste gedeelte kennen we al; gewoon de D999 volgen langs Saint-Affrique. Dan krijgen Nelle en TomTom een meningsverschil, Nelle wil de D999 blijven volgen en TomTom wil een omweg maken die toch sneller is. Ik moet al rijdende een keuze maken en volg TomToms's advies om de snelweg op te gaan (geen tolweg). Nelle is het er niet mee eens want volgens haar hebben we helemaal geen haast en is de D999 volgen is veel mooier.

Na een half uurtje lekker doorkarren moeten we toch weer de provinciale weg op en met 80 a 90 km/uur schieten we ook lekker op.
We rijden over fraaie wegen die slingerend omhoog gaan, kilometers ver over een vrijwel vlak plateau en dan een canyon induiken met haarspeld bochten en een weg die weer naar beneden duikt.
Natuurlijk even stoppen (zodra het kan) en wat mooie plaatjes schieten bij de Montagne-de-la-Séranne op de D25, waar we de weg in de diepte zien liggen.

Montagne-de-la-Séranne

In deze omgeving staan de stads aanduidingen nog op de klassieke betonnen paaltjes.
betonnen paaltjes

Even later komen we bij een alleraardigst dorp, Madières. Langs de helling aan de rivier de Vis liggen diverse leuke woninkjes tegen de hellingen verspreid.

Weer wat verderop, bij Le-Claux ligt een oud boogbruggetje over de rivier de Vis. Volgens de borden wordt hier forel gekweekt.

Dan duiken we volgens de kaart de Gorges-de-la-Vis in, die we volgen tot Saint-Laurent-le-Minier. Het is inmiddels bijna 13.00 uur en we besluiten het eerst volgende (acceptabele) restaurant te nemen.
Dat wordt dan Glacier-de-la-Vis in Saint-Laurent-le-Minier. Het is een eenvoudig wegrestaurant, waar een soort Bob Marley met dreadlocks en en grote zonnebril op het terras bedient.
Het is nog vrij rustig op het terras. Wij nemen tomate farcie (gevulde tomaten) met salade en dat blijkt achteraf een hele goede keuze. Een kopje koffie / cappucino om het weg te spoelen en we zijn weer klaar om onze weg te vervolgen.

Madières Madières
Le Claux

Eerst trekt echter een groot aantal Franse dagjes touristen onze aandacht. Zij parkeren en verdwijnen achter de rotsen. Het blijkt dat hier een hele mooie waterval ligt in de vorm van een halve cirkel. Aan de voet ervan kan gezwommen worden. Er hangt ook een koord over het water bij de cascade (waterval) en men oefent daar met koorddansen/wandelen.
Het geheel ziet er prachtig uit. Een eindje verderop maak ik nog wat foto's van een oude brug annex aquaduct, waar echter weinig water doorheen stroomt.

Een goede kilometer verder zie ik langs de helling een half verlaten dorp. Toch even stoppen en gaan kijken. Of het nu een half afgebroken dorpje of grote fabriek is geweest wordt niet duidelijk. Wel staat er een waarschuwingsbord voor de aanwezigheid van arsenicum en lood. Wegwezen dus.

Saint Laurent le Minier Saint Laurent le Minier
gevaarlijk dorp of fabriek

Zo zoetjes aan komen we weer in de bewoonde wereld. Als we langs een Super_U komen, halen we de boodschappen voor onderweg en tanken we. Overigens, de benzine prijs is hier plotseling gezakt naar ~ € 1.67

Dan rijden we het dorp Logrian-Florian binnen en vinden probleemloos onze gîte. We worden door de eigenaars verwelkomd en krijgen tekst en uitleg in het huisje.
Het is een knus huisje, maar iets kleiner dan we tot nu toe hebben gehad en alles ligt op de begane grond. Ook hebben we er Wifi Internet, maar die is met <200Kbps niet erg snel.

GR1838 - Le mas des Elfes - Gite les Chênes GR1838 - Le mas des Elfes - Gite les Chênes
GR1838 - Le mas des Elfes - Gite les Chênes GR1838 - Le mas des Elfes - Gite les Chênes
GR1838 - Le mas des Elfes - Gite les Chênes

Ook hier waait het behoorlijk en is het echt te fris om buiten te gaan zitten. Zeker van het aanwezige zwembad zullen we vandaag geen gebruik maken.

Om ons huisje heen ligt een hele grote tuin met rotsige grond waarop wat gras en hei groeit. Kleine sprinkhaantjes springen voor onze voeten weg als we hun terrein betreden.

Voor vandaag houden we het rustig.
Informatieve links:
Languedoc Roussillon, France-Voyage
Languedoc Roussillon, CartesFrance
Gard, France-Voyage
Gard, CartesFrance
Logrian Florian, France-Voyage
Logrian Florian, CartesFrance
L'Officiel des foires et marchés dans le Gard dans le Languedoc-Roussillon
L'Officiel des foires et marchés dans l'Ardèche dans le Rhône-Alpes

Onze gîte:
GR1838 - Le mas des Elfes - Gite les Chênes
GR1838 - Le mas des Elfes - Gite les Chênes Dorpen & Steden:
Saint Laurent le Minier
Madières
Le Claux Diversen:
Cascades de la Vis
Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken