vlag Frankrijk

Frankrijk 2012

Dag 17 - Zondag 2 september - Languedoc Roussillon - Gard - Logrian FlorianDoodstil was het en is het hier. Het enige geluid wat een beetje hoorbaar is, zijn wat vogeltjes en met een beetje concentratie horen we elk uur de kerkklok.
De zon laat zich al zien en de wind is gaan liggen.

We komen tot de ontdekking dat we te weinig brood hebben en gaan na het ontbijt naar Quissac, nog geen 5 kilometer hier vandaan. Het dorp Florian-Logrian heeft verder niets te bieden; geen café en geen boulanger (bakker). Maar vandaag is er wel een circus dat een optreden geeft. Niet dat we hier interesse in hebben ....

De supermarkten zijn op zondagochtend gewoon open en het is er druk. We halen nog wat kleinigheden en bij de bakker brood en wat lekkers.

Het centrum van Quissac doet gezellig aan. Er zijn meerdere boulanger's en boucherie's (slager) open vanochtend. Op het pleintje zijn twee café's; een PMU en een "gewone". Wij kiezen voor de "gewone" en bestellen twee grand cafe's (double cafe's).
Vanaf het terras kijken we naar de voorbijgangers. Naast het café is een Tabac waar het zo druk is dat men tot buiten in de rij staat (of is het winkeltje zo klein?).

Quissac Quissac

Na de koffie bekijken we de rest van het dorp. Het is niet zo groot, maar alle benodigde winkels zijn er , zelfs een Tourist Office.

Bij een flappentap halen we wat geld, want deze gîte eigenaren willen wel een borg hebben van € 300. In de meeste gevallen ziet men ervan af.

Omdat het weer inmiddels heel aangenaam is met 24 °C besluiten we vandaag een rustdag te houden.

Eerst in het zonnetje met onze luie stoelen en een boekje erbij, later verhuizen we toch maar naar de schaduw. We maken kennis met onze Engelse buren met een heel gesprek tot gevolg.

Op zeker moment bedenken we dat we een zwembad ter beschikking hebben, dus badgoed aan en het zwembad inspecteren. Daar hebben onze buren zich ook al op de luie stoelen neergelaten.

Het is prima zwemwater met een temperatuur van 23 °C. Na 15 minuten hebben we weer genoeg nattigheid gehad en laten we ons in het zonnetje opdrogen.

De rest van de middag hebben we het vaste recept; kaasje, worstje, wijntje, boekje, zonnetje, luie stoel.

Het zwembad van de gîte In de tuin bij de olijfbomen

Zo wordt het toch snel avond. Als je met je leesboek onder de boom zit en de olijfbomen ziet zou je bijna denken dat we op La Piboure zijn; dat is een camping waar we jarenlang geweest zijn en ergens in de Drôme ligt.

Om 20.00 uur gaan we borrelen bij onze Engelse buren, Steve en Karen. Zij hebben een grotere gîte en ook een grote veranda met luifel. Het wordt een gezellige avond en pas als het tegen 23.30 uur te fris wordt gaan we naar huis.
Informatieve links:
Languedoc Roussillon, France-Voyage
Languedoc Roussillon, CartesFrance
Gard, France-Voyage
Gard, CartesFrance
Logrian Florian, France-Voyage
Logrian Florian, CartesFrance
L'Officiel des foires et marchés dans le Gard dans le Languedoc-Roussillon
L'Officiel des foires et marchés dans l'Ardèche dans le Rhône-Alpes

Onze gîte:
GR1838 - Le mas des Elfes - Gite les Chênes
GR1838 - Le mas des Elfes - Gite les Chênes

Dorpen & Steden:
Quissac

Diversen:
Steve Everest is een waterverf kunstschilder en heeft hier eigen websiteStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken