vlag Frankrijk

Frankrijk 2012

Dag 18 - Maandag 3 september - Languedoc Roussillon - Gard - Logrian FlorianNa het ontbijt maken we plannen voor vandaag. Aangezien het bewolkt is, besluiten we om naar Nîmes te gaan, 39 kilometer hier vandaan.

TomTom stuurt ons de eerste 10 kilometer binnendoor, maar daarna komen we weer op de D999 en kunnen we doorrijden. Zodra een waterig zonnetje doorbreekt, voel je direct de warmte in de auto.
Redelijk makkelijk vinden we onze weg naar het centrum en de parkeergarage Arénes midden in het centrum.

Nîmes Nîmes - Maison Carrée

We komen op een groot plein boven de grond en wandelen de binnenstad in. Omdat het toch lunchtijd is, vinden we een plekje op het terras van Bar/ Brasserie de la Mairie. Het is nog steeds bewolkt en af en toe waait het, maar de temperatuur is met 23 °C toch aangenaam.

Na de lunch zetten we onze wandeling voort, op weg naar de Arena. In de binnenstad ontbreekt de informatie voor interessante lokaties en ons instinct laat het afweten. We gaan de verkeerde kant op en lopen (tegen de klok in) rond het centrum over de brede boulevards. Als we voor de zekerheid de weg aan een politie agente vragen, blijkt het niet meer uit te maken; dezelfde weg terug of doorlopen. We lopen dus door.

Onderweg worden we aangesproken door een juffrouw die onze handtekening vraagt voor de ondersteuning een doofstommen instituut. Enigzins overdonderd geven we € 5 en zetten onze naam en signature op een papier. Als dank omhelst ze ons en krijgen we een kushandje. Direct hierna kan ik het gevoel niet van me afzetten dat we bedonderd zijn. Stom he ? Vooral omdat een man naast ons zijn hoofd schudt!

Het Office du Tourisme is al net zo slecht aangegeven, maar na onze rondwandeling blijkt die vlakbij het Maison Carrée te liggen. Hier halen we een stratenplan waarna we eindelijk een idee van de diverse lokaties hebben.

Nîmes - Arena Nîmes - Arena

De Arena ligt een stukje verder. Bij de Arena aangekomen moeten we in de rij staan voor een toegangskaartje. Niet dat de rij zo lang is, maar er staat iemand achter de kassa die maar één arm gebruikt (gehandicapt ?) en iedereen uitvoerig toelichting geeft. De entree prijs is € 7.90 maar met onze Pass' Loisirs 2012 (gekregen van de patron) krijgen we korting en betalen € 6.40 pp.

Als we de plattegrond volgen, worden we op en neer gestuurd over de ongelijke treden. Dat is slecht voor Nelle's knietjes, dus nemen we hier en daar een afkorting, waardoor we ook in 'verboden' gangen terecht komen. Waarschijnlijk zijn deze gangen verboden omdat er geen hekwerk op de bovenrand staat en iemand (kinderen ?) dus zo naar beneden zou kunnen kukelen.
Niettemin krijgen we het grootste gedeelte wel te zien. De Arena is zeker imposant, maar verder nogal saai.

Nîmes Nîmes

Als we (naar ons idee) genoeg gezien hebben, verlaten we dit historisch bouwwerk en duiken de winkelstraatjes weer in. Hiermee zien we toch de rest van de binnenstad wat we eerst hebben overgeslagen.

Voor € 4.80 mogen we onze auto weer meenemen uit de garage en gaan we naar huis.

Bij de buren bietsen we wat zeeppoeder en draait Nelle een wasje. Het weer is goed genoeg om nog even na te genieten op ons landgoed. 's Avonds eten we iets eenvoudigs en loopt de dag weer ten einde.


Informatieve links:
Languedoc Roussillon, France-Voyage
Languedoc Roussillon, CartesFrance
Gard, France-Voyage
Gard, CartesFrance
Logrian Florian, France-Voyage
Logrian Florian, CartesFrance
L'Officiel des foires et marchés dans le Gard dans le Languedoc-Roussillon
L'Officiel des foires et marchés dans l'Ardèche dans le Rhône-Alpes

Onze gîte:
GR1838 - Le mas des Elfes - Gite les Chênes
GR1838 - Le mas des Elfes - Gite les Chênes

Dorpen & Steden:
Nîmes

Diversen:
Maison Carrée
ArenaStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken