vlag Frankrijk

Frankrijk 2012

Dag 20 - Woensdag 5 september - Languedoc Roussillon - Gard - Logrian FlorianVanochtend geen tijd om uit te luieren, want Steve en ik gaan een wandeling maken.
Om 9.30 uur vertrekken we naar het naburige dorp Sauve aan de rivier Vidourle, circa 8 kilometer hier vandaan. De wandeling Balade mer des rochers de Sauve is ons door de bazin aangeraden, want met 5 kilometer lengte is dit voor ons een aardige afstand.

Sauve is een middeleeuws aandoend stadje met smalle straatjes, veel trappetjes, bogen, overwelfde straatjes en arcades. Een specialitiet zijn de klassieke fanabregues (hooivorken gemaakt uit lotushout).

Sauve Sauve

Onze wandeling begint al direct in het dorp, onder bogen door en via ruwe stenen treden omhoog. Het pad is bezaaid met losse keien en zal dat ook vrijwel de hele wandeling zo blijven.
Het smalle pad slingert omhoog en het dorp gaat geleidelijk over in ruïnes van een kasteel (privé bezit).
Daarna is het een ruw ommuurd pad, afgewisseld door iets wat huisjes geweest zouden kunnen zijn. Een zij-pad leidt naar een huisje wat onderdak biedt aan voorbijgangers. Binnen wordt gevraagd om een briefje voor geïnteresseerden achter te laten. Pen en papier zijn aanwezig, dus dat doen wij ook.
Het pad voert ons langs een grot, de Aven. Die willen we wel zien, dus we nemen de smalle afslag die door struikgewas voert. Eerst staan we bovenaan een hoge klif/rots, wat later er recht tegenover, maar geen grot te zien.
De waarschuwing indachtig dat de toegang tot de grot gevaarlijk is, geven we het op en gaan verder op de route.
La Mer des Rochers (zee van rotsen) is een enorme ruwe rotspartij vol gaten en spleten. In het midden bovenop staat een gigantische zonnewijzer.

Balade mer des rochers de Sauve Balade mer des rochers de Sauve

Vervolgens brengt het pad ons naar beneden, langs wat huisjes en tenslotte terug in het dorp. Op een terras drinken we een koffie/orangina en langs de Vidourle terug naar de auto.

Na de lunch ga ik nog eens met Nelle naar hetzelfde dorp, echter zonder de grote wandeling. In een hoek van het parkeerterrein wordt door de mannen pétanque gespeeld, waar we natuurlijk een tijdje blijven kijken. Dan doorkruisen we alle interessante straatjes en gaan tenslotte op hetzelfde terras een Pastis/Pèrrier drinken.

Sauve Sauve

Eenmaal weer thuis is het tijd om een boekje te lezen op ons landgoed, want met 31 °C is het te warm voor iets anders.

Steve komt nog een praatje maken en laat zijn collectie waterverf tekeningen nog eens zien. Nelle mag er een uitkiezen; een moeilijke keuze, want we vinden ze allemaal wel mooi. Als dank schrijft Nelle een gedicht in het Engels.

Om 18.15 uur begint het te regenen. We trekken ons terug naar binnen en Nelle maakt een warme hap. In de verte rommelt het ...... Om 19.15 uur is het weer droog en een heel stuk opgefrist.

Van Nelle: In de morgen terwijl Jos en Steve aan het wandelen gaan, ga ik op visite bij Karen. We drinken echte Engelse thee met melk en nemen shortcakes. Daarna komen we te praten over Reiki en wat het met je doet. Karen wil het wel eens ervaren wat het is om een reikibehandeling te ondergaan en ik geef haar een kort reikibad. Zij vond het een prachtige ervaring. We praten nog even en dan komen onze mannen er al weer aan.Informatieve links:
Languedoc Roussillon, France-Voyage
Languedoc Roussillon, CartesFrance
Gard, France-Voyage
Gard, CartesFrance
Logrian Florian, France-Voyage
Logrian Florian, CartesFrance
L'Officiel des foires et marchés dans le Gard dans le Languedoc-Roussillon
L'Officiel des foires et marchés dans l'Ardèche dans le Rhône-Alpes

Onze gîte:
GR1838 - Le mas des Elfes - Gite les Chênes
GR1838 - Le mas des Elfes - Gite les Chênes

Dorpen & Steden:
SauveStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken