vlag Frankrijk

Frankrijk 2012

Dag 22 - Vrijdag 7 september - Languedoc Roussillon - Gard - Logrian FlorianUitgerekend op m'n verjaardag is het Internet niet vooruit te branden, dus email komt (bij wijze van spreken) letter voor letter binnen en aan Facebook hoef ik niet eens te beginnen.

Het is weer een mooie dag en na enig overleg besluiten we het er toch op te wagen om nog een wasje te doen. Zo gaat alles fris mee naar de volgende locatie.

Ons uitstapje gaat vanmiddag naar Sommières, zo'n 22 kilometer hier vandaan.

We parkeren langs de rivier Vidourle, vrijwel in het centrum. Van hieruit hebben we zicht op de oude Romeinse boogbrug, die na Pont-du-Gard de belangrijkste was.
Via de toegangspoort met klokkentoren komen we het stadje binnen. Met al z'n aparte winkeltjes doet het direct al gezellig aan.
Op diverse pleintjes liggen talloze cafe's en restaurantjes. Het Marché Bas is omzoomd door arcades. Ook bezoeken we de oude kerk.
Als we alle interessante dingen in de binnenstad bekeken hebben, gaan we thee drinken bij een theehuis op de Marché Haute. Hier serveren ze o.a. een aantal aparte theeën. Ondertussen bekijken we de mensen die voorbij wandelen.

Sommières Sommières
Sommières Sommières

Door het winkelstraatje keren we terug naar de auto, waarna we naar het Château, dat natuurlijk op het hoogste punt van het dorp ligt. Helaas wordt het kasteel momenteel gerestaureerd, waardoor het niet toegankelijk is. Wel biedt het van hieruit een schitterend panorama over het stadje.

We gaan nog even verder naar Villevieille, wat slecht 3 kilometer rijden is.
Hoewel Villevieille een oud stadje met smalle straatjes is, zijn we er na 15 minuten uitgekeken. Wel ligt er het Château-de-Villevieille, wat volgens de beschrijving meer een volledig ingericht herenhuis lijkt. Hier hebben we even geen zin in en gaan op weg naar huis.

Château Sommières Villevieille

Onderweg nog een paar boodschappen bij de Carrefour en dan gauw naar huis. Ons wasje is droog en verdwijnt meteen in de koffers. Verder nog luieren in de ondergaande zon.


Informatieve links:
Languedoc Roussillon, France-Voyage
Languedoc Roussillon, CartesFrance
Gard, France-Voyage
Gard, CartesFrance
Logrian Florian, France-Voyage
Logrian Florian, CartesFrance
L'Officiel des foires et marchés dans le Gard dans le Languedoc-Roussillon
L'Officiel des foires et marchés dans l'Ardèche dans le Rhône-Alpes

Onze gîte:
GR1838 - Le mas des Elfes - Gite les Chênes
GR1838 - Le mas des Elfes - Gite les Chênes

Dorpen & Steden:
Sommières
Villevieille

Diversen:
Château de VillevieilleStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken