vlag Frankrijk

Frankrijk 2012

Dag 24 - Zondag 9 september - Provence, Alpes, Côte d'Azur - Vaucluse - BédoinVandaag houden we een rustdag. Na het ontbijt in 't zonnetje in de tuin, prima hoor.

Na de lunch besluiten we een klein uitstapje te doen en rijden door wat omliggende dorpjes zoals Mormoiron, Villes-sur-Auzon en Flassan. We stappen er wel even uit om wat foto's te maken, maar verder is het, zeker op zondag, een dooie boel.
Wel houden we overal zicht op de Mont Ventoux.

Villes sur Auzon Villes sur Auzon
Flassan Flassan

Terug in Bédoin klimmen we nog even naar de kerk in het centrum op de top van een heuvel. Hier hebben we een mooi uitzicht over Bédoin.
Om dit uitstapje af te maken, trakteren we onzelf op een ijsje; drie forse boules (bolletjes) met een keuze uit 60 smaken. Er is ook een lavendel smaak, die alleen al door zijn diep paarse kleur de aandacht trekt. Dat moet ik proberen!
Tot mijn verrassing smaakt ie net zoals je van lavendel zou verwachten; niet direct mijn keuze voor de toekomst, maar zeker niet vies.

De rest van de middag zitten we zeer relaxed in de tuin. Helaas krijgt Nelle onverwacht visite van een wesp die in haar grote teen steekt. Blijkbaar doet dit toch behoorlijk pijn. Gelukkig heeft zij rescuecrème bij zich die de pijn verzacht. Er is geen angel te vinden.Informatieve links:
Provence, Alpes, Côte d'Azur, France-Voyage
Provence, Alpes, Côte d'Azur, CartesFrance
Vaucluse, France-Voyage
Vaucluse, CartesFrance
Bédoin, France-Voyage
Bédoin, CartesFrance
L'Officiel des foires et marchés en Vaucluse en Provence-Alpes-Côte d'Azur

Onze gîte:
G2673 - Marie Rose/Stéphane ESPINEIRA

Dorpen & Steden:
Mormoiron
Villes-sur-Auzon
Flassan

Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken