vlag Frankrijk

Frankrijk 2012

Dag 27 - Woensdag 12 september - Provence, Alpes, Côte d'Azur - Vaucluse - BédoinZoals de Météo gisteravond al had voorspeld, begint de dag bewolkt. Het ziet er ook niet direct naar uit dat de zon zal doorbreken.

Eigenlijk wil ik vandaag naar Roussilon (de rode bergen), maar met de dreigende regen is het risico om 40 kilometer te gaan rijden toch te groot.

Nu hebben we gisteren ook al heel veel gelopen, dus besluiten we om vandaag een rustdag te houden.

Na onze lunch wagen we toch een poging om naar Malaucène te gaan, een goede 10 kilometer rijden. We vertrekken met bewolking en komen in Malaucène aan met een druilerige regen. Niet hard genoeg om de parapluie op te zetten, maar hard genoeg dat de terrasjes hier vrijwel verlaten zijn. Voor de zekerheid gaat onze grote witte regenbeschermer toch maar mee. We wandelen door het dorp, maar qua sfeer haalt ie het niet bij 'ons' Bédoin. Of ligt dit toch aan het sombere weer?

Malaucène Malaucène

We houden het voor gezien en gaan terug naar Bédoin, waar we een capuccino gaan drinken op het terras van een PMU. Want hoewel het hier waait, is het wel droog. Dit zou mogelijk te verklaren zijn doordat er tussen deze twee plaatsen een heuvel van 448 meter hoogte ligt.

Op de jeu-de-boule baan achter het Office-du-Tourisme wordt door een stel oudere mannen gespeeld. Hier blijven we een tijdje naar kijken, maar gaan daarna gewoon naar huis.

Een stuk stokbrood met worst, een goed glas rosé en een boekje. Wij vinden het prima zo.

Net als ik dit verslagje wil emailen (ondertussen knabbelend aan een stuk nougat), breekt een waterig zonnetje door. Ach, met 19 °C (~ 10 °C minder dan gisteren) mogen we niet klagen.

Nougat
Informatieve links:
Provence, Alpes, Côte d'Azur, France-Voyage
Provence, Alpes, Côte d'Azur, CartesFrance
Vaucluse, France-Voyage
Vaucluse, CartesFrance
Bédoin, France-Voyage
Bédoin, CartesFrance
L'Officiel des foires et marchés en Vaucluse en Provence-Alpes-Côte d'Azur

Onze gîte:
G2673 - Marie Rose/Stéphane ESPINEIRA

Dorpen & Steden:
Roussilon
Malaucène

Diversen:
Nougat (Noga)Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken