vlag Frankrijk

Frankrijk 2012

Dag 28 - Donderdag 13 september - Provence, Alpes, Côte d'Azur - Vaucluse - BédoinVannacht stormde het en niet zo weinig. Ik ben er nog een keertje uit geweest om te controleren of de houten luiken wel goed vast zaten.

Vanochtend komt de zon op alsof er niets aan de hand is, maar zelfs door gesloten ramen horen we de wind razen.

Het lijkt ons een goede dag om naar L'isle-sur-la-Sorgue te gaan, ongeveer 30 kilometer rijden. Onderweg komen we langs Pernes-les-Fontaines en vlak langs Malemort-du-Comtat, waar we twee jaar geleden een gîte hebben gehuurd.

L'isle-sur-la-Sorgue is verder een aardige stad met veel winkeltjes, die doorsneden wordt door de rivier de Sorgue. Twee jaar geleden zijn we er al eens geweest en toen was er een hele grote markt. Het is toch een beetje een teleurstelling dat de markt nu slechts half zo groot is. Niettemin is het ondanks de harde wind best gezellig en doen we nog wat aankopen.

L'isle sur la Sorgue
L'isle sur la Sorgue L'isle sur la Sorgue

Om te lunchen strijken we neer bij La Passerelle, waar we toch maar binnen de beschutting van de muren gaan zitten. Terwijl wij zitten te eten, nemen veel mensen toch plaats aan de tafeltjes buiten.

Als we vertrekken, zitten we nog even in dubio; nog ergens anders naar toe, bijvoorbeeld Fontaine-de-Vaucluse? We geven de voorkeur aan een rustige middag en gaan in de tuin in het zonnetje uitwaaien.

In de namiddag wandelen we nog even naar ons dorp Bédoin, maar zien af van een terrasje vanwege de harde wind.Informatieve links:
Provence, Alpes, Côte d'Azur, France-Voyage
Provence, Alpes, Côte d'Azur, CartesFrance
Vaucluse, France-Voyage
Vaucluse, CartesFrance
Bédoin, France-Voyage
Bédoin, CartesFrance
L'Officiel des foires et marchés en Vaucluse en Provence-Alpes-Côte d'Azur

Onze gîte:
G2673 - Marie Rose/Stéphane ESPINEIRA

Dorpen & Steden:
L'isle sur la Sorgue
Pernes les Fontaines
Fontaine de Vaucluse
Malemort du Comtat

Diversen:
Markten in de ProvenceStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken