vlag Frankrijk

Frankrijk 2013

Dag 1 - Vrijdag 16 augustus - Lorraine - Meurthe et Moselle - DommartemontWe vertrekken om 8.00 uur voor een trip van 485km. Nelle rijdt de eerste helft. In Nederland en Belgie was het druk; pas achter Namur werd het rustiger, maar ook warm.

Achter Namur even een pitstop gehouden voor een bak cappuccino en een muffin. Goede cappuccino en een hele dure muffin.
De toiletten waren toegankelijk via een draaideur hekje a raison van 50 cent.

In Belgie komt nog bijna een auto bij ons de achterbak binnen. Er is een korte file waardoor iedereen rustig afremde, maar die knakker achter ons zit blijkbaar te slapen en komt maar net op tijd tot stilstand en wijkt gelukkig naar links uit.

Zo, we zijn zo net (14.00) aangekomen bij onze Chambre d'hôtes L'Odyssée (gastenkamer) in Dommartemont waar we ook vorig jaar een nachtje hebben overnacht. Het is lekker koel en rustig op onze 'Boeddha' kamer.
Ons Notebook herkende het WiFi wachtwoord nog, dus ik had direct Internet verbinding.

L'Odyssée L'Odyssée

Het is hier nu 27°C. We gaan zo dadelijk even naar het naburige dorp Seichamps om de benen te strekken en te tanken. Hoewel het naburig is, moeten we een paar kilometer omrijden om er te komen.

Dommartemont Dommartemont
Dommartemont

Ik heb wel zin om te cachen, maar Nelle houdt zich liever even rustig. Hier vlak in de buurt liggen "='007' caches van 'Isabelle § Michel'.
Eerst naar Casino Royale in het tegenoverliggende bos. Hier vind ik o.a. mijn 200ste cache met een zak vol fiches.
Bij Les diamants sont éternels, vind ik onder een boomstronk een grote diamant.
Dan door naar On ne vit que 2 fois waar ik bij een hoge boom voor een dilemma sta. Hoog in de boom zie ik een verdacht vogelhuisje. Zal ik met mijn ouwe knoken erin klimmen of niet?
Ach, wat zou het. Vooruit dan maar. Het klimmen gaat me goed af, maar het loggen is moeilijker. Mezelf vasthouden, het vogelhuisje openen, het logrolletje eruit halen, pen zoeken, naam noteren en de rest in omgekeerde volgorde. Toch weer blij dat ik beneden ben.
Tot slot naar L'homme au pistolet d'or, dwars door de bush-bush. Hier vind ik in een grote holte een vuilniszak met daarin een grote doos/kist. Na het openen blijkt hier een (imitatie) gouden revolver in te zitten. Heel fraai gedaan door de cache eigenaar.

caches in het bos L'homme au pistolet d'or
On ne vit que 2 fois

Het is tijd om naar de Chambre d'hôtes te gaan. Snel douchen en dan uit dineren in het restaurant wat hierbij hoort. Het is nog lekker weer en we zitten buiten uigebreid en redelijk exclusief te dineren. Natuurlijk een zoet wijntje als aperatief en een karaf gewone witte wijn bij het eten.

dineetje

Voldaan keren we terug naar onze kamer waar ik dit verslagje schrijf, want we hebben geen puf meer om er nog uit te gaan.
Informatieve links:
Lorraine, France-Voyage
Lorraine, CartesFrance
Meurthe-et-Moselle, France-Voyage
Meurthe-et-Moselle, CartesFrance
Dommartemont, France-Voyage
Dommartemont, CartesFrance

Onze Chambre d'Hôtes:
Chambre d'hôtes L'Odyssée - site 1
Chambre d'hôtes L'Odyssée - site 2

Diversen:
Verkeer in Frankrijk Bison Futé of 'Itinéraires Bis'
Relais RoutiersStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken