vlag Frankrijk

Frankrijk 2013

Dag 2 - Zaterdag 17 augustus - Comté - Jura - SaligneyNa een uitstekend ontbijt is het tijd om naar onze eerste gite in de Jura te gaan. Nu had ik gisteren nog een cache op het oog, maar er was geen tijd meer voor. Omdat we vandaag toch geen haast hadden, gaan we eerst nog even op zoek naar La Gueule du Loup. Gelukkig laat die zich vrij makkelijk vinden, zodat we op weg kunnen voor een afstand van 275 km.

TomTom voert ons door de buitenwijken van Nancy, waarna we al snel de autoweg (geen tolweg) naar Besançon op kunnen. De maximum snelheid is overal 110 km en we passeren menige snelheids camera. De temperatuur loopt al snel op tot 28°C en in onze I10 wordt het zonder airco toch snel aardig warm.

Zo op de helft vinden we een plekje om even te pauzeren voor een Grand Café.

In Epinal begrijpen we even helemaal niets meer van TomTom, maar blijkbaar weet zij toch wat ze doet, want gelukkig zijn de richtings borden het met haar eens.

Als we verder gaan komen we door een dorp waar in vrijwel elke tuin een grote variatie aan vogelverschrikkerspoppen staan. Heel erg leuk en we maken een paar foto's.

Zo'n 35 km voor ons einddoel besluiten we eerst te gaan lunchen bij een Routiers. Het eten is prima, maar we moeten zelf ons bestek, brood en koffie halen. Natuurlijk begieten we dit geheel met een rose en sluiten af met een Crè­me brûlée.

Koffie pauze vogelverschrikkerspoppen
Lunchen Lunchen

Daarna gaan we inderdaad de bewoonde wereld uit en rijden over B-wegen door allerlei dorpjes. Zo komen we rond 14.30 dan toch bij onze gîte in Saligny aan. Een groot bord met Gîtes de France bevestigt onze lokatie.
De patron (eigenaresse) komt ons al tegemoet en leidt ons druk pratend rond. De gîte is prima in orde en ook op kinderen ingesteld. We hebben zelfs een eigen afsluitbare garage; een luxe die onze I10 nog nooit heeft gehad.
In de keuken staat een authentieke broodbakkers oven en openslaande deuren leiden naar het terras. Op de bovenverdieping is de woonkamer en twee slaapkamers.

Na het uitladen even snel de Internet verbinding proberen, wat met een kabeltje direct werkt.

Dan eerst naar een supermarkt. Wat we eigenlijk al wisten is dat we zo'n beetje 'in de middle of nowhere' zitten, waardoor de dichtbijzijnde Carrefour 12 km verderop in Pesmes ligt. We slaan flink wat levensmiddelen in en eenmaal thuisgekomen stallen we onze auto, ruimen alles in en gaan op een overdekt terras wat luieren.

Onze gîte ligt aan de doorgaande weg, waardoor we ook nog wat te zien hebben vanachter onze plantenbakken.

Voorkant met terras Zijkant met garage
Woon - keuken Woon - keuken
woonkamer met tv slaapkamer
terras
Mensen lopen in een richting en we horen het ketsen van jeu de boule ballen. Daar moeten we natuurlijk even naar gaan kijken. Het blijkt een vriendschappelijk toernooitje te zijn op het pleintje voor de kerk, zo'n 100 meter van onze gîte. Nadat we even hebben zitten kijken is het toernooi afgelopen en ontspint zich de discussie voor nog een partijtje. Aarzelend worden wij gevraagd om mee te spelen, maar uiteindelijk besluit men toch om naar huis te gaan.
Wij halen toch onze ballen op en spelen een partijtje tegen elkaar.

Daarna houden we het voor gezien en gaan nog wat luieren, een boekje lezen of dit verslagje schrijven.Informatieve links:
Comté
Jura
Saligney

Onze gîte: G1196Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken