vlag Frankrijk

Frankrijk 2013

Dag 6 - Woensdag 21 augustus - ComtÚ - Jura - SaligneyVanochtend doen we het rustig aan, want we hebben geen plannen.

De temperatuur is alweer 26░C, dus beluiten we een boswandeling te gaan maken, waarbij we erop letten of er (toevallig?) ook caches liggen. Dat geeft ons een doel nietwaar?
Google Earth is een goede hulp en spoedig heb ik een wandeling met co÷rdinaten uitgezet.

Aan de rand van het bos parkeren we de auto en lopen een tractorpad af. In de verte is een landbouw machine zijn luidruchtige werk aan het doen.
Een stuk verderop blijkt dit geen landbouw machine maar een bomenveller te zijn. Natuurlijk midden op ons pad. Het is zo'n ding met een grijper, zaag en takken verwijderaar (grote draaiende rasp) in een. Zodra de operator ons ziet aankomen stopt hij ruimschoots op tijd met zijn bezigheden en wacht totdat we zeker twee boomlengtes uit de buurt zijn.

tractorpad bomenveller

De GPS geeft een zijpad aan, wat langzaamaan overgaat in een wildpad. Gelukkig is het nog maar zo'n 100meter, dus ook Nelle zet door.

We komen bij ons doel L'oratoire; een ru´ne van een kapelletje en iets verderop de ru´ne van een huisje. Zelfs ru´ne is teveel gezegd, meer de restanten van een muur met wat puin. Met behulp van de hint kan ik vrij snel de cache in de muur vinden en het logrolletje ondertekenen. Ook nu blijk ik de eerste te zijn. Joepie!

Dan min of meer dezelfde weg terug. De bomenruimers zijn nog steeds actief maar laten ons weer netjes passeren. We hebben nog energie over en besluiten naar een volgende cache aan de rand van het bos te gaan. Deze La fontaine du Colombier is een waterhuisje (bron?) waarvan de functie ons niet duidelijk is. Maar de cache blijkt tussen de takken van een flink struikgewas te liggen. Na wat aanwijzingen van Nelle heeft zij het bij het rechte eind en kan ik ook dit maagdelijke logrolletje ondertekenen. Wow, ook hier ben ik de eerste vinder, al is het eigenlijk Nelle, maar goed zij de kath en ik de ode (mijn codenaam Kathode).
Of te wel in cacher terminologie; Ik heb in twee dagen al 'drie keer goud'.

L'oratoire L'oratoire
La fontaine du Colombier

Inmiddels is het lunchtijd en gaan we naar huis waar Nelle een heerlijke salade klaarmaakt. Na een uurtje uitbuiken besluiten we toch nog een tripje te gaan maken en zetten koers naar Marnay. Het is een aardig dorp met veel bloemen, een chÔteau (kasteel, min of meer een groot herenhuis met een gedeeltelijke muur er omheen), en diverse watertjes met eenvoudige sluizen. Aan de rand een groot meer met zelfs een camping.

Marnay Marnay
Marnay

Helaas zijn de terrasjes vandaag (?) gesloten, wel goed voor onze portemonnee waarna we via een omweg door een lieflijk landschap en schattige dorpjes weer naar huis rijden.

De rest van de middag houden we ons bezig met hapje-drankje-boekje en zure melk.

In de voor-avond gaan we nog twee partijtjes boulen op de baan bij de kerk.

boulen voor de kerk boulen voor de kerk

Informatieve links:
ComtÚ
Jura
Saligney

Onze gţte: G1196Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken