vlag Frankrijk

Frankrijk 2013

Dag 10 - Zondag 25 augustus - Rhône-Alpes - Savoie - MontagnoleDe luiken van onze gîte hadden we gesloten, er komt weinig tot geen verkeer langs en dat onweer in de verte deert ons ook niet.

Na een goede nachtrust krijgen we een gratis auto show. Vanaf onze ontbijttafel rijdt er een hele rits oude en/of klassieke auto's voorbij.
Een en ander wordt gelardeerd door mannekes in strakke broeken en helmpjes op die zwoegend op de fiets de weg naar boven oprijden.
Ondertussen molesteer een een ongesneden (vers) brood, waar eigenlijk een lintzaag aan te pas moet komen.

Nelle doet een wasje en daarna drinken we koffie. De temperatuur stijgt langzaam van 14 naar 20°C. Onze gîte heeft wel een wasrek, maar geen waslijnen. Omdat we ons beddengoed hebben gewassen (we hebben wel een wasmachine), gebruiken we de waslijnen van de eigenaren die op dit moment niet thuis zijn.

Tijdens de lunch ga ik het gevecht met het brood nog eens aan, waarna we besluiten om naar Chambéry te gaan, wat zo'n 6km hier vandaan ligt.

We maken een kleine omweg door het dorp Montagnole om een cache ( La vue de Montagnole ) uit de muur van het kerkhof op te halen. Zoals de naam al zegt hebben we een fraai uitzicht over Chambéry, want Montagnole ligt een stuk hoger. Het logrolletje van deze cache is zeiknat, wat ik straks wel op de website zal melden.

In Chambéry parkeren we in dezelfde parkeergarage en wandelen door het winkelcentrum. De meeste winkels zijn weliswaar op zondag gesloten, maar toch is het redelijk druk met wandelaars.
Ook de temperatuur helpt een handje, maar zal vandaag toch rond 23°C blijven steken. Restaurantjes en café's zijn er genoeg. We slenteren door de straten en ondertussen controleer ik mijn GPS nog even.
Het standbeeld met fontein van de vier 'Elefanten' zou ook een cache moeten hebben, maar die is momenteel tijdelijk afwezig.
Wij zijn vlakbij La chambérienne, tegenover de supermarkt waar we gisteren boodschappen hebben gedaan. De vertaling is 'gevangenis', maar het lijkt meer op een kapelletje met een fontein erin. Nelle spot de cache vrij snel, en met veel muggles (#1) in de buurt probeer ik hem ongezien te loggen.

Elefanten La chambérienne

We bezoeken de Cathédrale Saint-François-de-Sales de Chambéry, waar ook een cache zou moeten liggen. Helaas is het hek van de tuin gesloten, dus die bewaren we voor later. De kathedraal zelf is imposant groot, maar verder heb ik hier niets mee.

De GPS maakt ons opmerkzaam op La fresque des allées. Dit blijken kleine en/of smalle steegjes te zijn met muurschilderingen, die wij in eerste instantie als doodlopend woonstraatje hebben aangezien. Het zijn echter verrassend leuke steegjes, waar de huizen overwegend overheen zijn gebouwd. Nadat we de betreffende cache hebben gevonden, nemen we nog een aantal van deze leuke steegjes.

Ondertussen is het natuurlijk ook tijd voor een Café Vienna (koffie met chocola en slagroom) op een druk terras.

Chambéry Chambéry
Chambéry Chambéry

Daarna zetten we onze wandeling voort en belanden bij het Château de Chambéry. Ondetussen speelt de beiaardier zeker 20 minuten lang allelei bekende melodieën.
Voor € 5 p.p. kunnen we een rondleiding met gids krijgen. Dit blijkt een aardige dame te zijn die rustig en duidelijk (in het Frans uiteraard) uitleg geeft over de geschiedenis het het kasteel. Best heel interessant maar van mij had het wat minder uitleg en wat meer kasteel mogen zijn.
Oh ja, bij de uitgang maak ik nog even gebruik van het toilet. Het blijkt een klassiek hurktoilet met bijbehorende stank te zijn.

Château de Chambéry Château de Chambéry
hurktoilet

Het is 17.30 uur en we nemen op de terugweg nog even de cache Buisson Rond mee die in een park in de muur zit. In hetzelfde park ligt verderop nog een cache ( Le château de Boigne ), maar de hint ervoor is onleesbaar en dus kan ik hem niet vinden. Geen probleem, we hebben weer genoeg gedaan.

Eenmaal thuis gekomen, haal ik de was van de lijn, terwijl Nelle een heerlijk maaltijd soepje maakt.

Tevreden zakken we onderuit.

(#1) Niet-geocacher die zich in de buurt van de cache of een way-point ophoudt. De Nederlandse term hiervoor is: dreuzel.
Informatieve links:
Rhône-Alpes
Savoie
Montagnole

Onze gîte: 73G160104, Le Mas Du ClosStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken