vlag Frankrijk

Frankrijk 2013

Dag 11 - Maandag 26 augustus - Rhône-Alpes - Savoie - MontagnoleHet zonnetje schijnt en we doen de bonte was. De witte was van gisteren is droog, dus er is plek op het wasrek. Ook de afwasmachine wordt aan het werk gezet, want we raken door onze kopjes heen.

Om 9.30 uur hebben we een afspraak met Yuri om te Skypen. We hebben direct goed kontakt en wisselen de laatste nieuwtjes uit. Carmen laat zien dat ze haar eerste woordjes kan schrijven en hoe goed ze al binnen de lijntjes kan kleuren. Nicolette tekent op haar beurt wat cirkeltjes om niet achter te blijven. Natuurlijk kan ik met een lang netwerksnoer de bergen in de omgeving laten zien (voor zover dat met die ingebouwde camera mogelijk is).

We lunchen een beetje bijtijds, want we gaan naar Aix les Bains, ongeveer 23km rijden. Aix les Bains ligt aan het meer Lac du Bourget en we gaan een tochtje op het meer maken. De boot vertrekt om 14.30 uur, maar om 14.00 uur hebben we onze tickets al voor 'slechts' € 13.50 p.p. Compagnie des bateaux Gelukkig waren we redelijk op tijd, want achter ons groeit de rij wachtenden met de minuut.

Lac du Bourget Lac du Bourget
Lac du Bourget Lac du Bourget

Het is een luxe boot, maar vanwege het mooie weer wil iedereen bovenop het dek zitten. Dat wordt toch een beetje krap met allemaal losse plastic kuipstoeltjes.
Er zijn meerdere bestemmingen mogelijk, maar wij hebben voor de Abbaye d'Hautecombe gekozen. De boot vaart midden over het meer, terwijl links en recht de bergen oprijzen.
Nelle raakt in gesprek met twee Engelse dames en ik maak wat foto's van de omgeving.

Een dik half uur later zet de boot ons bij de steiger van de abdij af en wandelen we er rustig naar toe. Om de abdij te bezichtigen mogen we weer € 3 p.p. dokken er worden we in groepen van maximaal 30 personen ingedeeld. Bij de ingang krijgen we een speler waar in de Engelse taal op het juiste moment een verhaaltje over de diverse bezienswaardigheden verteld wordt. Best wel interessant, zeker als je ook de details kunt begrijpen.

Abbaye d'Hautecombe Abbaye d'Hautecombe

Na afloop worden we weer bij de steiger door een ouder type boot opgehaald en varen terug naar het beginpunt. Het wordt tijd voor een drankje en als we eenmaal op een terrasje zitten beginnen onze buikjes ook te knorren. We houden het eenvoudig en bestellen een Galette (soort pannekoek) met iets erop. Ik neem een Tartiflette (lokale specialiteit met Reblochon kaas) en Nelle Brestoise (geitenkaas, walnoten, ham). Dit spoelen we weg met Panaché, want daar kwamen we uiteindelijk voor.

lunchen lunchen

Vervolgens rijden we langs de kust naar een cluster caches. Helaas is de weg opgebroken en kunnen we er met de auto niet dicht genoeg bij komen. Dan maar niet en we gaan naar het centrum van Aix les Bains. Ik parkeer precies om 19.00 uur en hoef midden in het centrum geen parkeergeld meer te betalen. Ook begint de GPS te piepen want ik sta 11 meter van een cache af. Zo dichtbij, die moeten we vinden. Hij blijkt in de bloemvormige ijzeren ornamenten van een grote deur te zitten.

Dan wandelen we nog wat door het centrum, waar links en rechts de winkels hun deuren sluiten. Nelle heeft nog snel een brood gehaald voor morgen.
Op de valreep willen we nog wat drinken op een terrasje, maar warme dranken zijn niet meer mogelijk, dus nemen we maar een witte wijn en een Perrier.

Aix les Bains Aix les Bains

Genoeg geweest voor vandaag en zetten koers naar huis. Onze bonte was is nog niet helemaal droog, dus die zetten we onder de carport.
Dan zakken we onderuit met een wijntje en kaasje.
Informatieve links:
Rhône-Alpes
Savoie
Montagnole

Onze gîte: 73G160104, Le Mas Du ClosStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken