vlag Frankrijk

Frankrijk 2013

Dag 12 - Dinsdag 27 augustus - Rhône-Alpes - Savoie - MontagnoleWe worden wakker met de zon op onze gîte, wat goed is voor ons wasgoed wat nog op het rek in de carport hing te drogen.

De patron heeft op ons verzoek een anti-uitglij matje voor de douche gekocht en voor onze deur neergelegd. Hier hadden we om gevraagd omdat de douche vloer spekglad kan zijn.

Na het ontbijt vertrekt de zon en is het bewolkt maar droog. Nelle gaat een balletje (pétanque) gooien op de oprit en ik ga de folders uit deze omgeving sorteren.

Couz en Cascade

Omdat het weer dus onbestendig is, besluiten we in de buurt te blijven. Om toch iets speciaals te doen, zoek ik enkele caches op een buitengewone lokatie.

We slaan de lunch over, want we hebben goed ontbeten.

Als eerste gaan we met een mals regentje naar Couz en Cascade. Het grootste deel van het pad is goed te lopen en we krijgen goed zicht op een hoge smalle waterval. Waar echter geklauterd moet worden ga ik alleen verder waardoor ik tot aan de voet van de waterval kan komen. Niet TE dichtbij natuurlijk, anders word ik zeiknat. Op zoek naar de cache krijg ik echter vanwege de hoge bomen en regen geen goede fix op de coordinaten, zodat ik het na 45 minuten moet laten afweten [deze cache is 2 maanden later nog steeds niet gevonden].

Dan is Le Geyser Savoyard de volgende. Het is even zoeken naar de juiste landweg, die al snel overgaat in een tractorpad. Op 60 meter afstand van de geijser blokkeert een groot hek deze lokatie. We laten ons hierdoor niet weerhouden en wringen ons erlangs.
Het resultaat is inderdaad een geijser die op een soort eilandje eenzaam omhoog staat te spuiten. Of dit natuurlijk of kunstmatig is weten we niet. Maar het is wel apart dat dit fenomeen alleen via de caches website te vinden is.
Na de nodige plaatjes te hebben geschoten gaan we op zoek naar de cache. De 0-coordinaten wijzen precies naar een plek waar recentelijk een kampvuur heeft gebrand. Of dit de reden is weten we niet, maar ook deze cache kunnen we niet vinden [ook deze cache is 2 maanden later nog steeds niet gevonden].

Op naar de derde lokatie; T'as vu la Vierge ? Dit blijkt een eenzaam Mariabeeld op een rotspartij te zijn. Als we de auto uitstappen begint het ineens te regenen, waardoor ik op onderzoek uitga met die bekende grote witte parapluie.
Ik onderzoek minitueus de rotspartij en steek mijn hand in elk gat wat ik zie. Als de regen ophoudt komt Nelle meehelpen. Tenslotte vinden we de cache onder de enige struik die tegen de rotspartij aangegroeid is. Pffffft, onze eerste cache score vandaag.

Le Geyser Savoyard Le Geyser Savoyard
Le Geyser Savoyard T'as vu la Vierge ?

Eenmaal op weg naar huis komen we in de buurt van Jacob loves you, wat weer een aparte waterval moet zijn. Op zoek naar een parkeerplaats passeren we drie maal dezelfde politiewagen; die zullen wel denken .......
De lokatie blijkt een natuurlijk park/bos te zijn en er moet flink omlaag geklauterd worden om aan de voet van een fraaie waterval te komen. Omdat dit te steil is, houdt Nelle bovenaan de wacht.
Het steile pad vertakt zich meermaals waardoor ik enkele malen terug moet om een ander pad te kiezen.
Eenmaal beneden sta ik inderdaad aan de voet van de waterval en heeft mijn GPS hetzelfde probleem als bij Couz en Cascade; door de natte hoge bomen krijg ik geen fix op de cache coördinaten.
Ik zwerf wat in het rond, maar zonder een 0-coordinaat is het zinloos. Ten einde raad volg ik de hint; rechts aan de voet van de waterval achter rotsen.
Je snapt het al, rotsen genoeg. Net als ik wil opgeven denk ik dat misschien in die holte ..... en ja hoor, daar ligt die kleine rakker. Het papieren log rolletje is nat, maar mijn pen doet zijn werk.
Dan in record tempo weer naar boven sjouwen waar Nelle staat te wachten. Boven gekomen moet ik toch even uitblazen. Nou uitblazen, een sissende stoomtrein is er niks bij.

Maar goed, al met al vier schitterende lokaties en twee caches gevonden. Een wel bestede middag.

Jacob loves you Jacob loves you

Thuisgekomen vergrijpen we ons een een kaasschotel van Camembert, Roquefort en Reblochon als alternatief voor een gemiste lunch.

Ondertussen ga ik dit verslag maken en Nelle gaat blijk geven van haar kook kunsten.
Informatieve links:
Rhône-Alpes
Savoie
Montagnole

Onze gîte: 73G160104, Le Mas Du ClosStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken