vlag Frankrijk

Frankrijk 2013

Dag 25 - Maandag 9 september - Provence Alpes Côte d'Azur - Bouches du Rhône - FontvieilleVanochtend is er markt in Fontvieille, dus gaan we om 10.00 uur de electrische poort uit.

Parkeren is ondanks de markt geen probleem, al wordt het al snel duidelijk waarom het niet zo druk is. De markt is niet zo groot; wat wil zeggen dat we in 15 minuten alles gezien hebben. We gaan ook nog even naar de boulanger om brood te halen, maar blijkbaar slapen alle boulangers op maandagochtend uit.
Voor brood gaan we dan maar naar de lokale Spar, die tenminste wel vers stokbrood heeft.

Wel nog even die cache van gisteren Fontvieille # L'Eglise opgepikt, wat met spoiler informatie nu een makkie is.

Vanmiddag gaan we naar Arles, maar omdat alle winkels tot 14.30 uur gesloten zijn, lezen we ons boekje op het gazon in de zon, want de mistral waait nog steeds en ons terras ligt in de schaduw. Na de lunch vertrekken we om 13.00 uur naar Arles, wat maar 8.5km rijden is. Inmiddels is de wind gaan liggen.

Ook hier vinden we moeiteloos een gratis parkeerplaats en staan we vrijwel direct in het centrum.

Arles Arles
Arles Arles
Arles

Winkeltjes met toeristische attracties zijn wel al open. Eerst gaan we echter naar de Arena (amphitheatre). Na € 6.50 entreegeld p.p. mogen we rondkijken. Het is een vrijwel exacte kopie van de arena in Nimes. Van binnen zijn er extra zitplaatsen gebouwd, want er worden regelmatig uitvoeringen gedaan, maar ook stierengevechten. Vanwege de steile treden blijft Nelle in de twee laagste regionen, terwijl ik alle vier de afdelingen verken, inclusief een uitkijk toren.

Arles Amphitheatre Arles Amphitheatre
Arles Amphitheatre Arles Amphitheatre
Arles Amphitheatre

Naderhand wandelen we nog door het centrum en nemen een Panaché op een PMU terras. Hoewel de straatjes oud en gezellig zijn, valt de grootte ons toch wat tegen.

Tegen 16.00 rijden we weer naar huis. Ik ga nog wat onbrekende caches in de buurt zoeken terwijl Nelle met een beetje met tegenzin haar boek gaat lezen omdat zij niet mee kan vanwege wat moeilijk terrein.

Les Aqueducs et Moulins de BarbegalDe eerste twee kon ik gisteren niet vinden, maar na de spoiler te hebben bekeken, waren ook deze twee makkies. Archeorando # 3 : le canal en Archeorando # 4 : l'arche brisée
Deze kon ik zonder spoiler ook niet vinden, waarschijnlijk omdat de 0-coördinaten ruim 7meter afweken van het doel ( Archeorando # 5 : le pont des soupirs ).
Zwervend door de velden kwam ik weer een jager tegen. Naderhand fladderden tientallen patrijzen (?) vlak voor mijn voeten in het rond.

Op weg naar de laatste twee caches realiseer ik mij dat ik ver van de geparkeerde auto zal uitkomen en besluit terug te gaan. Gelukkig had ik een Waypoint van de geparkeerde auto gemaakt, anders was ie niet zo eenvoudig terug te vinden.

Met de auto rij ik een stuk verder en vind de volgende twee tamelijk gemakkelijk.
Archeorando # 11 : la souche en Les Aqueducs et Moulins de Barbegal. Deze laatste ligt bij de grootste ruïnes van het oude Romeinse aquaduct. Omdat Nelle dit ook moet zien, komen we hier nog terug.

Als ik thuiskom, heeft Nelle al eten voorbereid, maar gaan we eerst nog met een kaasje en een wijntje op het terras zitten. Ook is er nog tijd voor een partijtje jeu de boules.

Tenslotte is het tijd om weer van Nelle's kookkunst te genieten.Informatieve links:
Provence Alpen Côte d'Azur
Bouches du Rhône
Fontvieille

Onze gîte: Thym, 13G950205Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken