vlag Frankrijk

Frankrijk 2014

Dag 1 - Vrijdag 15 augustus - Montépilloy - Oise (60) - PicardieregenbuienGisteren al de beste manier uitgezocht op de auto te beladen. Want hoewel onze I10 een stukje groter is dan ons model van vorig jaar moet alles er toch met passen en meten inpassen. Gerustgesteld dat alles er (min of meer) probleemloos in kan kunnen we relaxed naar bed gaan.

's Ochtends doen we het rustig aan, want we hebben geen haast. Rond 9.15 uur vertrekken we voor een totale afstand van ~418 km en Nelle rijdt het eerste stuk tot achter Gent waarna ik het stuur overneem. Ook de badge voor de Franse tolwegen in zijn houdertje op de voorruit geschoven.

Al vanaf thuis hebben we afwisselend een waterig zonnetje, bewolking, regenbuien en af en toe flinke hoosbuien. Een kilometertje of 20 achter Lille houden we een korte lunch pauze. Bij de winkel van het tankstation haal ik twee bekers redelijke cappuccino voor € 1.70 per stuk.

Dan wordt het spannend, want zal de péage badge het doen? Enigzins gespannen rijden we helemaal links op de poortjes met een télépéage erop en gelukkig gaat de slagboom na een "beep" van de badge voor ons open.

Met een gangetje van 120 km/h rijden we naar Senlis. Volgens de boordcomputer hebben we te maken met een temperatuur van 19 °C. Niet echt zoals we dit gewend zijn op weg naar Frankrijk. Meestal was het zweten geblazen. Maar nu hebben we voor het eerst airco en hebben we dit nauwelijks nodig.

Bij Senlis moeten we van de autoroute af en we hopen dat de badge ons dit toestaat. En ja hoor, ook deze slagboom gaat met een "beep" omhoog.

Dan is het nog zo'n 6 km rijden naar onze bestemming in Montépilloy.

Tomtom levert ons voor de deur van "Les chambres d'hotes dÉlisabeth", waar we door vriendelijke eigenaren welkom worden geheten.

Les chambres d'hotes dÉlisabeth Les chambres d'hotes dÉlisabeth

De auto kan op de oprit achter een hek geparkeerd worden wij bekijken tevreden ons tijdelijke onderkomen. De buitendeur komt uit op een betegeld terras met tuinstoelen, waar Nelle alvast een paar zonnesprieten probeert op te pakken.

In eerste instantie hebben we Wifi, maar het signaal is niet erg sterk en valt nogal eens uit. Op mijn Tablet is de kaart van Frankrijk niet goed geïnstalleerd en daar heb ik een goede verbinding voor nodig. Uiteindelijk ga ik in de "lounge" {of is het hun huiskamer ?) vlakbij de router/modem zitten en krijg ik de gewenste data binnen.

Omdat het nog vroeg is gaan we op zoek naar een paar caches die op ~ 3.5 km afstand liggen. Ja hoor, we moeten meteen weer een tractorpad op.
We hebben 4 caches op het oog, waarvan er zich 3 vlot laten vinden. Een ligt in de buurt van een oud bruggetje en is omgeven door drassigheid en grote spinnewebben. Die laat ik dus maar fijn liggen.

Dan even door naar Senlis om te tanken en proberen om op een terrasje een kopje koffie te bemachtigen.

Senlis is een interessante oude vesting stad en heeft een fraai oud centrum met kinderkopjes. Er zijn inderdaad terrasjes, maar de auto moet een eind verder op geparkeerd worden. Omdat we de meeste spullen er nog in hebben laten zitten, vinden we dit geen goed idee en gaan terug naar ons huisje.

Nelle had genoeg boterhammen voor onderweg gemaakt en dus gebruiken we dit als ons avondmaal.

Na afloop wandelen we nog door het leuke dorpje Montépilloy, waar aan de rand nog een ruïne kasteel ligt.

Dan is het mooi geweest voor vandaag en trekken we ons terug in ons huisje.

Geocaches:
GC3MRAJ_60-134-vers-saint-jacques-de-compostelle
GC3MRAN_60-135-vers-saint-jacques-de-compostelle
GC3MRAR_60-137-vers-saint-jacques-de-compostelle
GC3MRAP_60-136-vers-saint-jacques-de-compostelle
Informatieve links:
Montépilloy
Château de Montépilloy 1
Château de Montépilloy 2

Onze Chambres d'Hôtes:
Les chambres d'hôtes d'Elisabeth

Diversen:
Verkeer in Frankrijk
Bison Futé of 'Itinéraires Bis'
Relais Routiers
Télépéage
Télépéage - NL
Slapen in Frankrijk: huur een gîteStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken