vlag Frankrijk

Frankrijk 2014

Dag 5 - Dinsdag 19 augustus - Châtel-Montagne - Allier (03) - AuvergneDe weersvoorspelling voor vandaag is bewolkt, dus we starten rustig en kijken of er ook blauw in de lucht komt. Dat is gelukkig het geval en na de koffie besluiten we naar een naburig dorp, Le Mayet de Montagne, te gaan. Dit ligt (binnendoor) ongeveer 8.5 km verderop.

Met een zonnetje op ons dak belanden we in het centrum en parkeren direct achter de kerk. Eerst maar eens rondkijken wat erg meevalt. Er zijn verschillende winkeltjes en zelfs een supermarkt en een tankstation. Na een half uurtje slenteren hebben we alles wel gezien en gaan we cachen. De eerste ligt pal naast de kerk L'église Saint Jean-Baptiste en wordt snel gevonden ( GC2AB4H - Eglise du Mayet-de-Montagne ).

Dan stappen we in de auto en rijden de route die ik vanochtend uitgestippeld heb. Onderweg vinden we:
GC32VDZ - [J-27] La coulée verte #1
GC32VE7 - [J-27] La coulée verte #2

L'église Saint Jean-Baptiste Au Lac Des Moines
Le Lac Des Moines

Het is nu 12.30 uur en we staan recht voor het restaurant Au Lac Des Moines.
We twijfelen even of we zullen gaan lunchen, maar het restaurant heeft ook eenvoudige aanbiedingen, dus we laten ons verleiden. De serveerster is een Belgische, dus we kunnen de bestelling in het Nederlands doen.
Uiteindelijk kiezen we toch voor een compleet menu van 4 gangen voor € 13. De gangen zijn eenvoudig maar goed. Tot slot nog een kopje koffie erbij en we zijn klaar voor de rest van de geplande caches rond het meer Le Lac Des Moines.

Gevonden caches:
GC32VG8 - [J-27] Bienvenue au Mayet de Montagne
GC38GR9 - [SOUV] La Queue de l'étang

Van hieruit willen we onder langs het meer weer naar het begin lopen, maar helaas kunnen we er niet door. We halen de auto op en gaan terug naar de bovenkant van het meer en wandelen naar de drie volgende caches.
GC2AB4M - Le Lac des moines: Tennis et camping
GC32VH7 - [J27] Mini-golf et parcours canin : Deze is lastig en blijkt in een uitgehold paatje te zitten.
GC32VGN - [J-27] L'embarcadère : hier hebben de vissers van het meer vol zicht op ons.

Op naar de laatste drie:
GC2AAWG - Chapelle de Benon : een kapelletje aan de rand van het dorp. Voor de cache moeten we een beetje omlopen naar een grot onder het kapelletje.
GC34HNG - [LUNDI] Le Calvaire du Mayet de Montagne.
GC2AB33 - Bascule et champs de foire du Mayet : Dit is een oude weegbrug midden op een groot plein, wat het zoeken wat moeilijk maakt.

kapelletje grot onder het kapelletje
toeschouwers

Tijdens het zoeken hebben we de volle aandacht van de koeien in de wei.

Uiteindelijk hebben we vandaag alle 11 van de geplande caches gevonden.

Genoeg gewandeld, dus we gaan in onze tuin nog wat luieren met een dranje. Uiteindelijk is het toch nog een aangename dag geworden en hebben we onze jas niet nodig gehad.

's Avonds maakt Nelle nog een schotel macaroni met tomaat, ui, paprika, courgette, basilicum en verschillende kruiden en zo kunnen we er voorlopig weer tegen.Informatieve links:
Le Mayet de Montagne 1
Le Mayet de Montagne 2Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken