vlag Frankrijk

Frankrijk 2014

Dag 8 - Vrijdag 22 augustus - Châtel-Montagne - Allier (03) - AuvergneGisteren actief geweest, dus vandaag weer even kalm aan.

De zon staat om 9 uur al aan de hemel en hoewel er af en toe een wolkje voor schuift belooft het (toch weer) een mooie dag te worden.
Met een kopje koffie en een boek koesteren we ons in de zon en in 'n mum van tijd is het alweer lunchtijd.

Na de lunch zoek ik nog even wat caches in de buurt van Arfeuilles, wat zo'n 10 km noord-oost van hier ligt.

De eerste paar bochtige kilometers voeren over een smalle "holleweg", en ook de aansluitende D weg is maar net breed genoeg voor twee personen auto's.

Arfeuilles is een leuk dorpje met een paar winkeltjes en zowaar een camping.

Arfeuilles Arfeuilles
Arfeuilles Arfeuilles
onderweg

Een cache bij een brug over een riviertje die we probleemloos dachten te vinden blijft ondanks onze hardnekkige pogingen onvindbaar ( GC2AAYV - Le Barbenan à Arfeuilles ).

Bij onze wandeling door het dorp komen we langs "GC2YKAY - [J-97] A l'abordage!!!". Deze moet met een draadje ergens in een muur zitten. Net als ik het opgeef geeft Nelle een enthousiaste kreet; ze heeft hem toch gevonden.

De cache wandelroute waarvoor we eigenlijk kwamen blijkt toch een stevige met flink wat hoogte verschillen te zijn, dus die slaan we toch maar over.

Terug naar huis en lekker in de tuin zitten is een prima alternatief.

Vooruit dan, onderweg pakken we deze nog even mee: GC2K6KQ - Mandrin - 22 décembre 1754 - La Croix des Chabannes

Terug in onze eigen tuin vragen we de eigenaar (Anton) van het huisje wat voor beest er 's nachts over het dak rent. Volgens hem hebben ze al eens bunzings aangetroffen, maar het kan ook een marter of wezel zijn. Veel wijzer worden we dus niet, maar zolang als ze buiten blijven vinden wij het prima.

In de vooravond beginnen we alvast een beetje met opruimen, want morgen gaan we naar ons tweede huisje, 350 km naar het zuiden.Start Terug Verder Index


Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken