vlag Frankrijk

Frankrijk - 2014

Dag 9 - Zaterdag 23 augustus - Orgnac-l'Aven - Ardèche (07) - Rhône-AlpesVanochtend staan we bijtijds op (nou ja, bijtijds ... 7.30 uur), want we gaan naar de volgende locatie.

Ontbijten, inruimen, inladen, schoonmaken. Om 9.45 uur zijn we er klaar mee en gaan afscheid nemen van onze gastvrouw Irene. We krijgen onze borgsom terug, programmeren TomTom naar Orgnac-L'aven, een afstand van ongeveer 340 km. Het is nog fris, de lucht is grijs en met een temperatuur van 13 °C gaan we op weg. Eerst nog wat binnendoor weggetjes, maar dan richting Renaison om bij Lyon-sud (Vienne)op de Route du Soleil te komen.

Wat een lol is dat toch, zo'n péage-badge. Met een strak gezicht langs de lange rij wachtenden voor de tolpoortjes rijden, Beep; poortje open en karren maar.

De lol op de Route du Soleil zal ons echter snel vergaan. We rijden ons al snel vast in een bouchon (file) en dat zal zo tot Montelimar blijven. Stilstaan, langzaam rijden, een kilometertje even 60 rijden, weer remmen. Grrrrr.
Onderweg even snel een plaspauze en een kopje automaat cappuccino en dan weer invoegen in de file.

Volgens TomTom moeten we nog 25 km voordat we eraf mogen, maar Nelle adviseert om bij Montelimar eraf te gaan. Dat heeft effect, want nu kunnen we met 70 km/h lekker doorrijden.

Zo'n 35 km voor ons einddoel stoppen we bij een Super-U voor boodschappen. Dan krijgen we weer dat bekende Frankrijk gevoel; buiten 25 °C en in de supermarkt loop je te rillen. Want ja, vanaf Lyon stijgt de temperatuur van 23 naar 26 °C.

Ook het landschap is zoals we het graag zien, zoals Nelle zegt; "Het heeft iets van thuiskomen".

Omdat het al 14.00 uur is geweest, krijgen we waarschijnlijk geen lunch meer in een restaurant, dus als we een MacDonalds zien opdoemen, besluiten we (geheel tegen onze principes) een Big Mac menu te consumeren.

Zo'n 3 kilometer voor ons gîte adres stuurt TomTom ons een heel smal weggetje op, wat net geen tractorpad wordt. Het zal toch niet waar zijn? Na die 3.5 km spuugt het landweggetje ons uit en komen we op een normale D (D417) weg, waarna TomTom beweert dat we er zijn.
Nu heeft deze weg (Bruguier) geen huisnummers, maar is wel ruim 3 km lang. Dat wordt zoeken. We vragen raad op vier verschillende adressen, waardoor we toch langzaamaan bij onze gîte belanden. Dit heeft toch nog ruim een half uur geduurd.

Orgnac-l'Aven Orgnac-l'Aven
Orgnac-l'Aven Orgnac-l'Aven
Orgnac-l'Aven Orgnac-l'Aven
Orgnac-l'Aven Orgnac-l'Aven

De baas verwelkomt ons en laat het huis zien. Het is geschikt voor zes personen en heeft op de bovenverdieping drie grote slaapkamers. Een grote huiskamer, een forse keuken en nog een bij keuken. Alles is compleet, alleen de keuken had wat moderner gemogen.
Het huis(je) is zo groot dat we er verstoppertje in kunnen doen. Hierdoor mist het echter wel een zekere intimiteit.

Buiten hebben we de beschikking over een ruime tuin met terras. Dit terras biedt een schitterend panorama op de omgeving. We sjouwen ons rot om onze spullen op de juiste plek te krijgen en nemen een stokbrood met kaas als avondeten.

Nog even van de ondergaande zon genieten, Internet testen en dit verslag schrijven. Morgen is er weer een dag.Informatieve links:
Orgnac L'aven 1
Orgnac L'aven 2
Orgnac L'aven 3
Orgnac L'aven 4

Onze gîte: 168034

De coordinaten van ons huisje (voor Google Earth): N 44° 17.285 E 004° 25.221Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken