vlag Frankrijk

Frankrijk 2014

Dag 12 - Dinsdag 26 augustus - Orgnac-l'Aven - Ardèche (07) - Rhône-AlpesHey, wat is dit nu? Dat dacht ik toen ik de luiken van onze slaapkamer opengooide. Bewolkt, heiig en een natte grond. Had het vannacht toch een beetje geregend! Een mooie gelegenheid om weer even rustig aan te doen en de foto's bij te werken.

Rond 11 uur is de hemel alleen nog maar gesluierd en is het met 22 °C toch alweer warm, maar wel wat klammig.

Nelle herinnert zich ineens dat er een marktje is in Montclus, slechts 8.5 km van ons vandaan. Dus moeten we alsnog opschieten, want deze markten houden er om 12 uur mee op.

Het grappige is dat ons huisje nog net binnen de Ardèche ligt, maar 500 meter verderop begint de Gard.

Montclus is een vestingstadje en ligt aan de Cèze. Onze auto kunnen we op een veldje aan de voet van het dorp parkeren en dan mogen we omhoog sjouwen. Het is inderdaad een kleine markt, maar net zoals het dorp, wel sfeervol.
We kijken rond, kopen een brood en olijven van Nyons en bestellen koffie op het terras van het lokale restaurant. Er zijn opvallend veel Engelsen in dit dorp. Later blijkt dat er hier een paar mini campings liggen.
Het kasteel is alleen op dinsdag ochtend te bezoeken, dus wij zijn te laat.
We slenteren nog even door het dorp en scoren nog een cache in het centrum ( GC1GJ2G - Montclus : Le centre ). Vlakbij de parkeerplaats ligt er nog een, maar deze locatie is vergeven van actieve jongeren; een soort scouting kamp.

Montclus Montclus
Montclus Montclus
Montclus

We besluiten thuis te gaan lunchen en daarna naar de grotten van Aven d'Orgnac te gaan, want die liggen op een afstand van 5 km bijna "om de hoek". Eenmaal ter plekke schrikken we ons rot. Stampvolle parkeerplaatsen en een lange file voor de kassa. Daar trappen we niet in en besluiten het later of een andere dag nog eens te proberen.

Omdat we verder geen plannen hebben, ga ik alleen cachen. Daartoe kies ik de bergwandeling Dent de Serret uit, die bij het dorp Montclus begint waar we vanochtend waren.
Al direct gaat het pad stevig omhoog en blijken de eerste caches op ooghoogte in bomen te hangen. Dit wordt een makkie denk ik, maar de GPS heeft nogal eens last van een rondtollende naald als ie in de buurt komt. Kortom, het is niet zo eenvoudig. Na een flink eind gestegen te zijn liggen de caches langs een wildpad onder rotsen verstopt. Met een hoogte van 380 meter heb ik wel een mooi zicht op de Cèze. Het wordt toch hijgen geblazen en ben blij dat ik een fles water meegenomen heb.
Om 17.15 uur bel ik Nelle op om te zeggen dat ik de tour afbreek en naar de auto ga. Ik heb 12 caches gedaan en moet er nog 14. Een beetje teveel van het goede zo achter elkaar. Als ik de toch wel steile terugtocht begin, blijk ik toch ruim 3.5 km bergopwaarts gelopen te hebben.

Dent de Serret Dent de Serret
Dent de Serret

Nelle is ondertussen op het terras aan het lezen en ze maakt ook een praatje met de overbuurvrouw. Dan belt Carmen op of oma haar wil steunen met een donatie voor een sponsorloop. De opbrengst is voor arme kindjes in India! Natuurlijk Carmen, dat doet oma wel hoor en zij zegt haar een bedrag toe! Oh, fijn oma dan heb ik straks goed mijn best gedaan.

Niettemin ben ik om 18.15 uur weer thuis en kruip direct onder de douche terwijl Nelle met het avondeten bezig is.

Rond 20 uur begint het dan toch echt te regenen. Nou ja, te druppen, want veel stelt het niet voor!

Gedane caches tijdens de bergwandeling:
GC4YN8D - #1 Dent de Serret
GC4YNB8 - #2 Dent de Serret
GC4YNBJ - #3 Dent de Serret
GC4YNBT - #4 Dent de Serret
GC4YNCD - #5 Dent de Serret
GC4YNDE - #6 Dent de Serret
GC18Y4E - #7 Dent de Serret
GC4YNKC - #8 Dent de Serret
GC18Y4R - #9 Dent de Serret
GC18Y4Z - #10 Dent de Serret
GC4YNKK - #11 Dent de Serret
GC4YNKT - #12 Dent de Serret
Informatieve links:
Grotten van Aven d'Orgnac 1
Grotten van Aven d'Orgnac 2
Montclus 1
Montclus 2


Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken