vlag Frankrijk

Frankrijk 2014

Dag 16 - Zaterdag 30 augustus - Rognes - Bouches-du-Rhône (13) - Provence-Alpes-Côte d'AzurEcht haast hebben we vanochtend niet, want we hebben permissie om een uur later dan gewenst te vertrekken. Om 9.15 zijn we klaar met opruimen en inladen. Nu alleen nog stofzuigen en schoonmaken. We nemen afscheid en Nelle krijgt een omhelzing van de gastvrouw.

Lunchtijd
We moeten slechts ~130 km rijden, dus dat is 'n makkie. Op een gegeven moment steken we de Route du Soleil over en zien een enorme file in noordelijke richting. Gelukkig gaan wij zuidwaards en in die richting is er geen probleem.
Een tijdje rijden we parallel aan de Route du Soleil, maar dan gaan we er toch op voor de komende 60 km. "Beep" doet het tolpoortje en de slagboom gaat open. We knorren vrolijk verder tot aan de afslag. "Beep", en we zijn weer op de normale doorgaande weg.

Het is lunchtijd, dus stoppen we bij een wegrestaurant op ongeveer 15 km afstand van onze gîte. Het menu du jour is prima en voor Nelle een salade méditerranée en daarna verwennen we onszelf met een café gourmand (koffie met lekkere hapjes). Het geheel wordt (door mij) met twee glazen rosé wijn weggespoeld en door Nelle met sirope de Menthe, waarna we na het uitbuiken aan de laatste kilometers beginnen.

TomTom brengt ons deze keer direct voor het goede adres; een landhuis met een hek ervoor. Via een intercom spreekt Nelle met de eigenaresse, die er direct aankomt. We moeten 50 meter verder rijden, en staan voor een soortgelijk electronisch bediend hek, dat langzaam open zwaait. De eigenaresse verwelkomt ons en laat de gîte zien.
Het is een grote moderne bungalow, van alle gemakken voorzien, inclusief was en afwas machine. Er omheen ligt een hele grote goed onderhouden tuin en hebben we ruim zicht op de omliggende heuvels. De grote ramen zijn allen voorzien van automatische rolgordijnen. Aan twee kanten hebben we een terras met terras deuren en de auto staat onder dak. OK, deze gîte is iets duurder, maar we krijgen wel waar voor ons geld.

Na het uitpakken en inrichten gaan we eerst nog even een boodschapje in het dorp Rognes doen (1.2 km).

Rognes is een vriendelijk dorp met alle noodzakelijke winkeltjes, inclusief een Office Municipal de Tourisme. Hier wippen we even naar binnen om wat nuttige informatie op te halen. Een vriendelijke jongeman staat ons te woord en stopt ons vol met kaartjes en mondelinge informatie. Op onze beurt leggen we hem uit wat Geocaching is!

Nog even een brood halen bij de boulanger en nog wat levensmiddelen bij de Spar.

Toch nog even een terrasje pikken om naar de drukte van keurig geklede dames en heren te kijken die op weg zijn naar een huwelijk.

Dan eindelijk relaxen in onze nieuwe omgeving, waar het met 26 °C goed toeven is.

Het is nu 20.10 uur en de zon zakt weg achter de heuvels.
Onze gîte: Le-Petit-Gaou

De coördinaten van onze gîte zijn: N 43° 40.306 E 005° 20.702Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken