vlag Frankrijk

Frankrijk 2014

Dag 21 - Donderdag 4 september - Rognes - Bouches-du-Rhône (13) - Provence-Alpes-Côte d'AzurOp weg naar Ansouis komen we langs La Roque d'Anthéron. We hebben uiteraard geen haast en gaan daat een kijkje nemen. Toevallig is er markt, geen hele grote en alleen maar noodzakelijk of interessante dingen voor de mensen die daar wonen. In ieder geval niets toeristisch.
Het stadje La Roque d'Antheron is wel aardig, maar biedt verder weinig interessants. Wel een café met uitzicht op een pleintje, waar we een bakje koffie gaan doen. Gelukkig zitten we in de schaduw, want ook nu is het alweer 26 °C. Bij de boulanger haalt Nelle nog even een brood, dus hoeven we daar niet meer aan te denken. Na de koffie brengt onze I10 ons weer naar de volgende bestemming.
Op weg naar de auto komen we langs het zielige wrak van een Renault4. Aan de Renault4 hebben we goede herinneringen omdat wij er vroeger twee hebben gehad.

La Roque d'Anthéron La Roque d'Anthéron
La Roque d'Anthéron Renault4 in La Roque d'Anthéron

Het middeleeuwse stadje Ansouis ligt op een heuvel, waar bovenop het Château d'Ansouis ligt. Het kijkt uit over de Grand Luberon en de Durance. Wij parkeren aan de rand van het dorp en lopen rustig aan naar boven door de smalle en steile straatjes. Veel huisjes hebben bloemen voor de deur en versleten trapjes en/of een oude deur. Heel fraai allemaal. Ook wonen er kunstenaars en liggen er enkele restaurantjes.
Op de top ligt, tegen het kasteel aangebouwd, de nog oudere parochiekerk van St. Martin. Het kerkje straalt ouderdom uit en is van binnen heel sfeervol.
Helaas is het kasteel nog niet geopend; pas om 15.00 uur. Nu vinden wij dit niet zo heel erg, want de afgelopen twee dagen hebben wij er al twee bezocht.

Het loopt tegen etenstijd (dejeuner) en we maken het ons gemakkelijk op een terrasje met uitzicht op de voornaamste doorgang van het dorp. Het eten is prima en om een en ander af te maken nemen we nog een kaasschotel na. En natuurlijk nog een kopje koffie.

Ansouis Ansouis
Ansouis Ansouis
Ansouis

Voor vandaag hebben we geen verdere plannen en gaan we thuis lekker met een boekje in de tuin zitten.

Een half uur lang worden we getracteerd op de kapriolen van een stuntvlieger die boven ons het luchtruim onveilig maakt.
Oh ja, over onveilig gesproken; wat hebben veel Fransen toch een haast. Inhalen waar het niet kan of mag en even later moeten afslaan zodat wij weer voor hen moeten afremmen. Rare jongens die Fransen!Informatieve links:
La Roque d'Anthéron
Ansouis en het Château
Ansouis en het Château
Ansouis en het Château
Ansouis en het ChâteauStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken