vlag Frankrijk

Frankrijk 2014

Dag 22 - Vrijdag 5 september - Rognes - Bouches-du-Rhône (13) - Provence-Alpes-Côte d'Azurstuwmeer
Vandaag hebben we geen plannen en als we naar buiten kijken, dan zien we grijze wolken. De temperatuur is 16 °C en we hebben geen idee of de zon zal doorbreken of het zal gaan regenen.

Er is een stad, niet te ver weg, waar we niet zijn geweest. Pertuis ligt op 19 km afstand en bij bestudering van de toeristische gegevens is er vandaag ook nog markt. Dus op naar Pertuis. Onderweg vallen een voor spetters op de voorruit, maar dat mag geen naam hebben. Wel begint de temperatuur weer op te lopen.
Eenmaal in Pertuis beginnen we al te twijfelen aan de juistheid van onze keuze. In het centrum staan we meermaals langdurig in de rij voor verkeerslichten en als we langs de markt rijden blijkt dit een niemendalletje te zijn. Kortom, wegwezen hier, we gaan naar huis.
Onderweg komen we nog langs een groot stuwmeer, waar natuurlijk een plaatje geschoten moet worden.

Thuis lunchen we, waarna het weer helemaal is opgeklaard en we met 28 °C weer onder een blauwe lucht zitten.

We besluiten drie caches op te gaan halen in Saint Cannat, wat 7.5 km rijden is. Saint Cannat heeft veel oude was plaatsen en fonteinen. Er ligggen ook de restanten van een kapel uit de vijfde eeuw.
De eerste cache (#3) ligt naast een oude wasplaats. Zo'n locatie met stenen of betonnen wasbakken waar vroeger de was in werd gedaan.

Nummer twee (#2) hangt in een Cypres naast de kerk in het centrum. Nummer drie (#1) is ook weer een oude wasplaats. Deze is echter iets moeilijker. Uiteindelijk blijkt er een plastic koker aan een touwtje in een buis te hangen waar water door stroomt. Leuk gedaan.

GC5B5PK = Saint-Cannat #3 - Lavoir 2
GC5B5Q5 - Saint-Cannat #2 - L'Eglise
GC5B5PZ - Saint-Cannat #1 - Lavoir 1

Omdat we deze drie caches vlot hebben gevonden, tracteren we ons op een drankje op het terras van een 'volks cafe' op het pleintje van het centrum. Volgens ons heeft de patron ook al een paar glaasjes achter de kiezen, want al te helder kijkt ie niet meer.

Tot slot willen we nog even de cache "GC4G2T2 - Moulin de Bertoire" doen die een paar km verderop ligt. Bij aankomst blijkt er wel een windmolen te staan, maar de cache is "temporarily unavailable".

Cache Saint-Cannat #3 - Lavoir 2 Saint Cannat
Saint Cannat Moulin de Bertoire

Het is mooi geweest en we gaan naar huis om met een boekje en een hapje in de tuin te zitten. Misschien dat we zelfs al een beetje geen opruimen.Informatieve links:
Pertuis 1
Pertuis 2
Saint-Cannat 1
Saint-Cannat 2
Saint-Cannat 3Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken