vlag Frankrijk

Frankrijk 2014

Dag 23 - Zaterdag 6 september - Draguignan - Var (83) - Provence-Alpes-Cte d'AzurWij zijn bijtijds wakker en na het ontbijt beginnen we rustig aan met opruimen, waarmee we om 9.30 uur klaar zijn. Net als we nog een half uurtje op ons terras willen gaan zitten, komen de eigenaren eraan.
We hebben de eigenaresse alleen bij aankomst gezien, want zij wonen in een aparte bungalow op zo'n 100 m van onze gte af. Er ontspint zich een aardig gesprek, waarbij we om 10 uur toch echt afscheid nemen en onze borgsom terug krijgen. Met lede ogen laten we de gte achter ons en vol goede moed gaan we op weg naar de volgende (130 km).

Bij Aix-en-Provence gaan we de autoroute op, waarbij we even later door de page gaan. "Beep" zegt de badge en we kunnen alweer verder.

Met 120 km/h karren we rustig voort, want anders komen we veel te vroeg aan. Vlakbij Draguignan gaan we met een "beep" de page af en weldra rijden we langs de drukke wegen rond de stad.

Terwijl we nog in de stad rijden bekruipt ons een eng gevoel; de gte ligt nog slechts op 1 km afstand volgens TomTom. Vanuit de drukte worden we door een eng smal slingerend asfalt weggetje gestuurd. Een brede auto moet hier erg goed op z'n lakwerk letten, en er loopt een diepe goot naast iiiieeee.....
En zo staan we ineens voor een onverhard en doodlopend weggetje waar onze gte zou moeten liggen. Een bordje met Gte-de France bevestigd dit, maar hoe nu verder?
Dit weggetje splitst zich naar vier verschillende bungalows, maar welke moeten wij nu hebben?
We bellen bij een aan, maar daar wordt niet open gedaan. Dan lopen er twee dames voorbij die ons kunnen helpen. Ja, we staan er praktisch voor, maar zij zullen de eigenaresse wel even bellen.

Le Roccasson Le Roccasson
Le Roccasson Le Roccasson

Die komt snel aangelopen en geeft toe dat ze ons zo vroeg niet had verwacht. Dat klopt wel, want de verwachtte aankomsttijd is normalerwijze rond 16 uur.

Er is geen probleen en zij gaat ons voor. Oeps, dat is wel even slikken. Onze gte blijkt een gedeelte van een oude en niet al te best onderhouden villa te zijn. Zoals het er buiten uitziet, is het binnen ook. Met een totaal oppervlak van 56m2 lijkt het op papier redelijk groot, maar in praktijk zitten de kamers niet erg logisch aan elkaar. Alles is aanwezig en schoon, maar toch .....
We hebben geen keus, dus laten alles in eerste instantie maar over ons heengaan. De eigenaresse heeft een tweede verrassing; we mogen een borgsom van € 400 betalen. Nu gebeurt dit wel vaker, maar zelfs voor onze (tot nu toe) meest luxueuze gte hebben we niet meer dan € 230 borg hoeven te betalen.
Ik protesteer vormelijk, maar er is niets aan te doen. Als we niet met borden en pannen gaan gooien krijgen we het wel terug, maar zoveel hebben we niet eens cash op zak.

De parkeerplaats van de auto is ook niet vlakbij, maar op ongeveer 75 meter verderop. Met uitladen kan ik hem wel wat dichterbij krijgen, maar ons humeur wordt er even niet beter op.

Nadat alles is ingeruimd kijken we elkaar eens aan en tja, we zullen er maar het beste van maken.

Le Roccasson Le Roccasson
Le Roccasson Le Roccasson

Eerst gaan we naar de Intermarch, om onze voedsel en drank voorraad aan te vullen. Daarna flappen tappen voor de borg en even op verhaal komen met een croissant en koffie op het terras van een PMU.

Na het uitladen van de boodschappen strijken we neer in de tuin. De grond is kurkdroog en we zijn omgeven door veel olijf bomen. We laten alles eens bezinken en langzamerhand lijkt alles toch niet zo kwaad te zijn. Het is alleen het grote contrast met de vorige ruime moderne gte en de oude curieuze gte van nu.

De gte ligt tegen een heuvel aangebouwd en als we de tuin uitlopen kijken we op de daken van de huizen. In de verte horen wij wat stadsrumoer, maar buiten een flink aantal politie sirenes vanwege ergens een groot ongeval of een knetterende motor is het hier vrij rustig.

Het is hier knap warm en onder de bomen nemen we een drankje en nog een. Naderhand komt Nelle met een kaasschotel en hoewel de zon langzaamaan ondergaat, gaan wij dit alles toch wat zonniger zien. Er zitten ook olijven tussen de kaas, en als we ze weggooien zeggen wij: "Kelly, zoek" (privee grapje).
Dudaduada alweer een politieauto in de buurt. Volgens Nelle zit het politiebureau vlakbij of de ambulance.
In de stad was vandaag een sportevenement voor jongeren, er was de hele dag markt en er is ook nog een circus in de stad waarvan een omroepauto vanmiddag rondreed! Tja dat is het leven in de grote stad en toch.... wij zitten buiten op een heuvel met vrijstaande woningen, maar wel vrij antiek, omgeven door muurtjes. Binnen het terrein staan ook olijfbomen.Informatieve links:
Draguignan 1
Draguignan 2

Onze gte: Le Roccasson, G2327

De locatie van onze gite: N 43 32.661 E 006 27.520Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken