vlag Frankrijk

Frankrijk 2014

Dag 26 - Dinsdag 9 september - Draguignan - Var (83) - Provence-Alpes-Côte d'AzurNog moe in onze benen van al dat geloop ... de afgelopen twee dagen, blijven we deze ochtend thuis.

Met een boekje en klein kopje koffie in de tuin relaxen wij een tijdje. Ik heb nog niet eens gekeken of er caches in de buurt liggen, dus dat inspecteer ik ook maar eens.
Hey, eentje op 50 meter afstand, maar aan de andere kant van het smalle beekje waar de auto vlakbij geparkeerd staat. Het blijkt een hele serie te zijn, maar in eerste instantie beperk ik mij tot de drie dichtstbijzijnde.

Maar hoe aan de andere kant van het beekje te komen. Er zit maar een ding op en dat is het te gaan onderzoeken. Ik krijg van Nelle tot lunchtijd om de caches te vinden.

Te beginnen bij #1; "Mais d'où vient cette eau ?". Of te wel, Maar waar komt dat water vandaan? (van dat smalle beekje dus).
Om aan de andere kant te komen blijkt makkelijk; met de auto zijn we al meerdere keren langs een smal steegje gekomen op ongeveer 100 meter afstand van het huisje. Vanaf hier volgt een smal paadje dit beekje over een afstand van 8 km. Hier is een kruispunt en overstort van het beekje en er zijn twee smalle tunneltjes. De GPS verliest zijn coordinatie dus op goed gevoel heb ik die rakker na 5 minuten toch te pakken.

Mais d'où vient cette eau Mais d'où vient cette eau

Dan het smalle, soms door onkruid overwoekerde paadje gevolgd, waardoor ik nummer twee en drie snel kon loggen.
GC59RYB - 01 - Mais d'où vient cette eau ?
GC59RZ3 - 02 - Mais d'où vient cette eau ?
GC59RZP - 03 - Mais d'où vient cette eau ?

Tegen lunchtijd ben ik net op tijd terug en heeft Nelle een lekkere salade gemaakt, waardoor we toch weer energie hebben om 's middags iets te ondernemen. Het wordt Figanières, op een afstand van ongeveer 7.5 km. Direct na Draguignan slingert de weg zich steil omhoog en beland na wat daling in Figanières.
Voordat we het dorp ingaan, loggen we eerst nog even een cache vlakbij een kasteel dat we vanwege de hoge bomen nauwelijks kunnen zien.

Figanières Jardin des senteurs
Jardin des senteurs

Dan het dorp in. Figanières ligt op de drempel naar de Gorges du Verdon. Het dorp is gebouwd op een rotspunt op de plaats van het oude kasteel van de prinsen van Ventimiglia. Het heeft kronkelende straatjes versierd met bloemen, en bovenop ligt de kerk Eglise St. Michel. Ook zijn er flink wat fonteinen met koud helder water. Wij bezoeken de Jardin des senteurs (Geurige Tuin). De tuin is niet zo heel groot, maar is op drie niveau's prachtig aangelegd met een veelheid van planten. En niet onbelangrijk; de toegang is gratis. Helaas zijn de geuren ervan al weg!

Daarna slenteren we door het dorp en doen en passant nog even een cache bij het kerkje.

Midden in het dorp ligt een lekker Frans café waar we natuurlijk een Pastis en en sirope de Menthe gebruiken. Er tegenover ligt een boulangerie waar Nelle een vers brood voor morgen haalt.

Figanières Figanières
Figanières

Op de terugweg komen we langs nog een cache waar het stikt van de muggen en brandnetels, dus die laten we links liggen. Wel is er ook nog een bij een kapelletje aan de rand van het dorp die we vlot kunnen loggen.

Dan gauw naar huis, want we hebben onze voeten weer genoeg actie gegeven.

Terwijl Nelle in haar boekje duikt, ga ik nog snel even een cache ophalen bij de ingang van ons doodlopende straatje; zo'n ouderwetse wasplaats (lavoir).

Met 28 °C was het weer een warme en ook wel zweterige dag. Momenteel is het een zwoele avond, maar we kunnen helaas niet buiten zitten omdat de muggen ons lek prikken.

caches:
GC2RARW - CHATEAUX DE FIGANIERES
GC24GNA - EGLISE SAINT MICHEL FIGANIERES
GC24GMT - LA CHAPELLE NOTRE DAME DE L'OLIVIER
GC29G4D - LE VIEUX LAVOIRInformatieve links:
Figanières
FiganièresStart Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken