vlag Frankrijk

Frankrijk 2014

Dag 27 - Woensdag 10 september - Draguignan - Var (83) - Provence-Alpes-Côte d'AzurAha, er is markt in onze thuislocatie Draguignan. We doen onze wandelschoenen aan, want vanaf ons huisje zijn die 1.2 km tot aan de markt wel te lopen.

Hoewel het net 10 uur is geweest lopen we vanwege de 26 °C en de hoge vochtigheid al te zweten. De markt wordt druk bezocht en is redelijk groot. De aangeboden koopwaar bestaat voornamelijk uit kleding, lingerie, tassen en schoenen. Niet echt iets wat onze interesse heeft, maar we lopen braaf alle kraampjes langs.

Draguignan Draguignan

Vandaar steken we over naar het stads / winkelcentrum. Ook hier een gezellige drukte, maar weinig winkels die onze aandacht trekken. Op het centrale plein aangekomen is het eerst tijd voor een pauze met koffie. Vanaf het terras hebben we een prima zicht op wat er zo allemaal voorbij trekt. Ook dames in soepjurken ontbreken hier niet. Het meurt hier naar uien, knoflook en olijven.

Vervolgens zetten we onze wandeling voort over de Marché Provençal. Voornamelijk groenten en fruit. Vandaar die knoflook meur! Rondom dit marktplein liggen ook nog wat andere winkeltjes wat Nelle's aandacht trekt.

Volgens onze vermoeide voeten is het tijd om naar huis te gaan. Op de terugweg fotografeer ik nog twee leuke draken. Oh ja, draken ... dat is het huisdier van Draguignan.

Net als we willen oversteken naar ons smalle thuis weggetje, zie ik een bordje Vieille ville de Draguignan en realiseer me tegelijkertijd dat ik nog niet naar mijn GPS heb gekeken. Op 85 meter afstand ligt een cache en ook nog midden in deze oude stad. Dat moet ik allebei bekijken. Voor Nelle is het echter genoeg en zij gaat alvast op weg naar huis. (Nee dus, Nelle heeft zeker twintig minuten op een Amsterdammetje gezeten voor ze de terugtocht aanvaarde.)

Vieille ville de Draguignan Vieille ville de Draguignan
Vieille ville de Draguignan Vieille ville de Draguignan
La Tour de l'Horloge

In de (toch niet zo imponerende) binnenstad steekt de oude toren La Tour de l'Horloge boven de omgeving uit. Laat dit nu ook het doel zijn van mijn cache : GC2FRV7 - Tour de l'horloge. De hint is een beetje vaag en de cache kan op meerdere plekken liggen. Na 5 minuten sta ik met mijn hoofd in de struiken als ik merk dat ik bekeken wordt. Het blijkt een cache-stelletje uit Luxemburg te zijn en samen gaan we er alsnog tegenaan. Pas na een hint van een passerende jongeman weten we zeker dat we op de goede plek zitten. Blijkt het toch de plek te zijn waar ik met mijn hoofd in de struiken zat. De Luxemburger vindt hem als eerste, waarna we hem kunnen loggen.

Na een luxe koffie broodje als lunch mag ik van Nelle een cache serie gaan doen en zij wil best mee als er maar niet teveel gelopen moet worden. Ik kies de route waarvan ik gisteren de eerste drie heb gedaan: Mais d'où vient cette eau ?. De hele serie is 8 km lang.

De originele bedoeling is om langs het smalle aangelegde beekje in een betonnen bak, een zogenaamd aquaduct te volgen naar de bron. Omdat Nelle gelukkig meegaat besteed ik wat meer tijd aan de voorbereiding, zoals waar we ongeveer moeten zijn en waar we ongeveer kunnen parkeren.
Ik zal de lezers alle details besparen, maar het is best een pittige wandeling, waar ik soms mijn weg moet banen door struikgewas, modder, bamboe velden en zelfs die gehate doornen struiken. Nelle gaat af en toe mee, maar geeft het al snel op omdat ze flink gestoken wordt door knutjes (klein soort muggen).

La pierre de la fée Mais d'où vient cette eau

Uiteindelijk sla ik er één over omdat ik er niet in de buurt kan komen. Flink bezweet maar wel trots kan ik uiteindelijk nummer #16 registreren, oftewel nummer 12 vanmiddag. Met die van vanochtend erbij zijn het er 13. Ik ben helemaal happy, maar kan bij thuiskomst wel direct onder de douche.

De caches van vanmiddag:
GC1FJC4 - La pierre de la fée.
GC59T05 - 04 - Mais d'où vient cette eau ?
GC59T0W - 05 - Mais d'où viens cette eau ?
GC59T1A - 06 - Mais d'où vient cette eau ?
GC59T1M - 07 - Mais d'où vient cette eau ?
GC59T1Y - 08 - Mais d'où vient cette eau ?
GC5A126 - 09 - Mais d'où vient cette eau ?
GC5A12K - 10 - Mais d'où vient cette eau ?
GC5A12T - 11 - Mais d'où vient cette eau ?
GC5A13C - 12 - Mais d'où vient cette eau ?
GC5A1TR - 14 - Mais d'où vient cette eau ? DNF
GC5A1V4 - 15 - Mais d'où vient cette eau ?
GC5A1VD - 16 - Mais d'où vient cette eau ?Informatieve links:
Draguignan 1
Draguignan 2
Draguignan 3
Draguignan 4Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken