vlag Frankrijk

Frankrijk 2014

Dag 28 - Donderdag 11 september - Draguignan - Var (83) - Provence-Alpes-Côte d'AzurVannacht heeft het geregend. Waarschijnlijk niet zo hard of veel, want aan de kurkdroge grond hier is niets te zien. Wel staan er wat plasjes op het tuinmeubilair. Ook is het buiten een stuk aangenamer en niet meer zo plakkerig. Omdat we gisteren genoeg beweging hebben gehad, gaan we ons verpozen in de tuin met koffie en een boek.

Na de lunch kriebelt het toch weer en gaan we nog even naar Le moulin de Callas. Callas ligt op ongeveer 11 km afstand en met 24 °C is het een lekker weertje.
Op weg daar naar toe, komen we weer langs Figanières. Hier ligt een cache die ik twee dagen geleden niet kon vinden, maar na het zien van een spoiler foto moet dit nu wel lukken.
Samen met Nelle nemen we dit lavoir in ogenschouw en een paar minuten later kan ik ook deze cache ( GC2RAPY - SOURCE DE FIGANIERES ) loggen.

In Callas zijn ruim voldoende parkeer plaatsen en we wandelen rustig langs de buitenkant van het dorp naar boven. Het is een aardig dorp, maar op onze weg vinden we niets speciaals. Zoals gewoonlijk ligt boven in het dorp de kerk, en naast de kerk ligt ook een cache die we vlot kunnen loggen. Tot mijn verrassing zit hier een Travel Bug in (mijn eerste in Frankrijk dit jaar), die ik meeneem.

Op weg naar beneden komen we door wat interessantere straatjes. Deze keer ligt het actieve gedeelte van het dorp niet bij de kerk, maar aan de rand. Van al dat gesjouw krijgen we zin in een drankje en we hebben zowaar de keuze uit drie terrasjes. We kiezen een café en strekken de benen.

Callas Callas
Callas Callas

Inmiddels is het 15.30 uur en het olijven museum moet nu open zijn. Bij de ingang zit een vlotte juffrouw die in rap Frans ons uitleg geeft over de geschiedenis van de olijven verwerking. Binnen staan diverse persen, filters en grote stenen containers voor de olie. Na haar verhaaltje krijgen we nog een 10 minuten hele oude (maar gedigitaliseerde) film over de activiteiten rond de olijven te zien.

Na afloop laten we een fooi achter voor de vriendelijke juffrouw (de entree was gratis) en gaan we op weg naar de bijbehorende olijven artikelen winkel. Hier hebben ze een keur aan alles wat maar met olijven te maken heeft en ook de gebruiksvoorwerpen zoals kleurige schaaltjes, doekjes, zeepjes en wijnen ontbreken niet.

Le moulin de Callas Le moulin de Callas
Le moulin de Callas Le moulin de Callas

Na afloop ga ik nog even op zoek naar de laatste cache in deze omgeving die op 600 meter afstand ligt. De auto doet er 500 en de laatste 100 meter mag ik steil naar beneden lopen. Het pad komt uit is een bosrijke en rotsachtige omgeving, waar in het midden weer een oud lavoir (wasplaats) ligt. Nog even 10 meter omhoog klauteren en ook deze cache kan gelogd worden.

Callas # 3, un lavoir

In het dorp doen we nog even wat kleine inkopen, want we gaan de voorraad opmaken. Er is nog tijd voor lui in de tuin te zitten en dan gaat Nelle een hapje klaar maken terwijl ik dit verslag ga schrijven.

De twee caches in Callas:
GC2A28D - Callas #1, le village
GC2A2AF - Callas # 3, un lavoirInformatieve links:
Le moulin de Callas 1
Le moulin de Callas 2
Callas 1
Callas 2Start Terug Verder Index

Indien U vragen of nadere informatie heeft, schrijf dan naar: Jos Storken